Cristiano Ronaldo se je ob odprtju muzeja CR7, ki jo je spremljala množica predstavnikov sedme sile, postavil tudi ob bok svojega voščenega dvojnika. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo se je ob odprtju muzeja CR7, ki jo je spremljala množica predstavnikov sedme sile, postavil tudi ob bok svojega voščenega dvojnika. Foto: EPA

Nogometaš je v spremstvu svojega sinčka že na začetku decembra na otok, na katerem se je leta 1985 tudi rodil, odletel s polno škatlo svojih pokalov, dresov, fotografij in drugih spominkov na njegovo blestečo nogometno kariero.

Ob zlati žogi, ki jo je osvojil leta 2008, ter 125 drugih posameznih in ekipnih nagradah še iz časov svojega otroštva je Portugalec množici zbranih novinarjev pojasnil, da je muzej CR7 predvsem darilo njegovim navijačem.

"S tem muzejem so se Cristianu uresničile sanje. Želi nekaj vrniti Madeiri in tako se je s pomočjo matere domislil tega. To je družinski projekt," je povedal njegov prijatelj. "Želi vlagati še v mnoge druge znamenitosti na otoku, ta muzej je šele začetek," je dodal.

V pričakovanju novih nagrad
Ronaldo je sicer poleg Lea Messija in Francka Riberyja tudi letos eden izmed treh kandidatov za zlato žogo, ki jo bo Fifa podelila 13. januarja, že pa je osvojil naziv nogometaša leta po izboru revije World Soccer.

"Še imamo prostora za druge nagrade. Želim si le še naprej osvajati nagrade, in če osvojim tudi zlato žogo, imamo tu dovolj prostora. Priznanje revije World Soccer je bilo še eno pomembno priznanje, ampak to ne pomeni, da bom osvojil tudi zlato žogo. Upam, da se bo to zgodilo, nisem pa obseden s tem," je zatrdil Cristiano.