Charlotte Casiraghi po dolgem času spet na rdeči preprogi. Foto: Reuters
Charlotte Casiraghi po dolgem času spet na rdeči preprogi. Foto: Reuters
Charlotte je lepoto podedovala po svoji materi. Foto: Reuters

31-letni sin Caroline Monaške, knezove sestre, in skoraj leto starejša Tatiana Santo Domingo, dedinja kolumbijskega bogataša, namreč odštevata dneve do rojstva drugega potomca – imata že sina Sacho –, zato sta se odločila, da ne zaplešeta na znamenitem plesu, ki vsako leto v Monako pritegne veliko ljudi.

Plesa pa se je na veselje prisotnih udeležila hčerka Caroline Monaške Charlotte Casiraghi, ki je po mnenju številnih najlepša članica monaške monarhije. 28-letna lepotica modre krvi se je na rdeči preprogi pojavila brez svojega partnerja, 15 leta starejšega francoskega igralca Gada Elmaleha, s katerim sta decembra 2013 dobila sina Raphaela. Charlotte Monaška se, vse odkar je rodila, zelo redko pojavlja v javnosti, saj se je posvetila materinstvu. Novembra lani se ni udeležila osrednje proslave v Monaku, ko se knežja družina na dan državnosti predstavi svojim podanikom.

Monaškemu knezu Albertu II. na plesu ob strani ni stala njegova žena Charlene, ki je decembra lani rodila dvojčka Gabriello in Jacquesa. Svojega mlajšega brata je na plesu spremljala Caroline Monaška. Plesa se je udeležil tudi Carolinin najmlajši sin Pierre z dekletom Italijanko Beatrice Boromeo, družini ob strani pa je ves čas stal tudi Karl Lagerfeld, priljubljeni modni oblikovalec na monaškem dvoru.

Ples vrtnic ima vedno dobrodelno noto, saj tako zbirajo denar za fundacijo Grace Kelly, vsako leto pa se tam zbere premožna družabna smetana iz vse Evrope.