Novembra se je Marku in Priscilli izpolnila dolgoletna želja - postala sta mati in oče. Foto: Facebook Mark Zuckerberg
Novembra se je Marku in Priscilli izpolnila dolgoletna želja - postala sta mati in oče. Foto: Facebook Mark Zuckerberg

"Upam, da bo leto 2016 za vse vas srečno, zdravo in produktivno," je zapisal 31-letni Mark. Dodal je, da upa, da bomo vsi v časih, ko se svet spopada z novimi izzivi in priložnostmi, našli pogum, da bomo napredovali in dali smisel vsakemu dnevu.

Mark in Priscilla Chan sta se po več spontanih splavih novembra le razveselila rojstva hčerkice Maxime, utrinke družinskega življenja pa redno delita tudi z oboževalci.

Tako Marka kot Priscillo je zajela norija ob premieri filma Vojna zvezd - Sila se prebuja. Malčico sta prelevila v jedija in jo obdala z drugimi liki iz filmske franšize, fotografijo pa objavila na Facebooku. Mark je delil tudi fotografijo, na kateri prvorojenko previja.

Boljši svet za naslednje generacije
Ob rojstvu hčerkice, ki jo na kratko poimenujeta Max, sta zakonca Zuckerberg 99 odstotkov svojih delnic, skupno vrednih okoli 45 milijard dolarjev, podarila v dobrodelne namene. "Odločena sva pripevati majhen del pri ustvarjanju tega sveta za vse otroke. 99 odstotkov svojih delnic Facebooka bova podarila in se tako pridružila številnim drugim pri izboljšanju tega sveta za naslednjo generacijo."

Ob rojstvu hčerke sta ji napisala tudi pismo, v katerem sta med drugim zapisala šest ključnih ciljev, od pomembnosti dolgoročnega vlaganja do podpiranja najbolj neodvisnih voditeljev na posameznih področjih. "Tehnologija sama ne more rešiti težav. Gradnja boljšega sveta se začne z gradnjo močnejše in bolj zdrave skupnosti. Otroci imajo najboljše možnosti, če se lahko učijo. In najbolje se učijo, če so zdravi. Zdravje se začne zgodaj: z ljubečo družino, dobro in kakovostno hrano in stabilnim, varnim okoljem," sta zapisala zakonca Zuckerberg.