Hči in mati na rdeči preprogi. Foto: Reuters
Hči in mati na rdeči preprogi. Foto: Reuters

Vidno shujšana 22-letna Frances Bean, ki je za na rdečo preprogo izbrala gotski videz, se je z mamo, ki je izbrala klasično rdečo obleko, sprehodila po rdeči preprogi z roko v roki. Prav dokumentarni film je izboljšal odnos med Courtney in odtujeno hčerko.

Prav Frances Bean je izvršna producentka dokumentarca, ki ga je revija Rolling Stone opisala kot "najintimnejši rockerski dokumentarec do zdaj". Prvič so dokumentarni film predstavili januarja na Sundanceu, tam pa je tako kot v Hollywoodu doživel ovacije občinstva.

Dokumentarec, ki ga bodo na televiziji premierno prikazali 4. maja na programu HBO, je skupek zasebnih Kurtovih posnetkov in posnetkov njegovih prijateljev ter intervjujev. "Zame je bilo to čustveno novinarstvo," je ustvarjanje filma opisala Cobainova. "Je najboljši približek Kurtove zgodbe, kot bi jo povedal sam. Film mi je dal več resničnih podatkov o očetu kot pa zgodbe, ki jih vsak pripoveduje po svoje."

"Ona je razlog, da smo tukaj. Vsi, povezani s filmom in Nirvano, smo želeli to narediti za Frances. To je film zanjo," je povedal režiser filma Brett Morgen, ki se je prav tako udeležil hollywoodske premiere.