Ko se je razgaljena aktivistka približala ruskemu veleposlaništvu, so jo nemudoma aretirali. Foto: EPA
Ko se je razgaljena aktivistka približala ruskemu veleposlaništvu, so jo nemudoma aretirali. Foto: EPA

Članica razvpitega gibanja Femen je svoj nenavaden protest izvedla na ulici pred ruskim veleposlaništvom v Kijevu. Oblečena le v spodnje hlače in s sloganom "Dajmo, Rusija", izpisanim na golih prsih, je z gimnastičnim trakom izvedla nekaj skokov.

"Vova, ljubim te," je kričala ob tem in uporabila ljubkovalno ime za Vladimirja.

Še sveža ločitev
Ruskega predsednika, ki je včeraj zvečer na ruski televiziji sporočil, da se ločuje, so namreč v preteklosti povezovali z nekdanjo vrhunsko rusko gimnastičarko Alino Kabajevo, zdaj pa poslanko v Putinovi stranki.

O Kabajevi se je, že odkar se je nehala ukvarjati z ritmično gimnastiko - osvojila je dve olimpijski medalji in 18 medalj na svetovnih prvenstvih, velja pa za eno najuspešnejših ritmičnih gimnastičark vseh časov -, govorilo kot o Putinovem "dekletu". Ruski časnik Moskovski korespondent je že leta 2008 pisal, da se bo Putin poročil s Kabajevo, ki je od njega mlajša 31 let in ima tudi dva otroka, katerih očetovstvo mediji pripisujejo Putinu.

Putinove "stare znanke"
Aktivistke gibanja Femen so sicer že aprila zmotile Putina in nemško kanclerko Angelo Merkel med ogledom industrijskega sejma v Hannovru, prsi pa so razgalile tudi lani v Moskvi na volišču, na katerem je Putin tik pred tem na predsedniških volitvah oddal svoj glas.