Grški princ Nikolaos in Tatiana sta se zaročila 29. decembra lani. Foto: EPA
Grški princ Nikolaos in Tatiana sta se zaročila 29. decembra lani. Foto: EPA

Poroka je potekala v pravoslavni cerkvi Agios Nikolaos na grškem otočku Spetses, udeležili pa so se je predstavniki večine evropskih vladarskih družin. Nevesta se je pred cerkev pripeljala v odprti kočiji, spremljal pa jo je njen očim Attilio Brillembourg. Ženin se je do prizorišča velikega dogodka pripeljal kar ... s čolnom.

Na poroki številni evropski modrokrvneži
Med povabljenimi so bili sicer celotna danska kraljeva družina (ženinova mati, kraljica Anne-Marie, je namreč danska princesa oz. mlajša sestra danske kraljice Margrethe), udeležbo na poroki sta Tatiani in Nikolaosu vrnila švedska prestolonaslednica Victoria in njen mož, princ Daniel Westling, prišla sta tudi Victorijina mlajša sestra, princesa Madeleine in brat Carl Philip.

Med svati so bili tudi predstavniki španske kraljeve hiše - kraljica Sofia, ki je tudi sestra kralja Konstantina (in torej Nikolaosova teta), princesa Cristina in njen mož Inari Urdangarin ter kronski princ Felipe in njegova žena Letizia.

Tatiana po očetu slovenskih korenin
Tatiana s poroko ne bo dobila naziva princese, tudi zato, ker naziv grškega kralja že od 70. let ne obstaja v grški ustavni ureditvi. Lepotica ima sicer tudi slovenske korenine - njen oče Peter Blatnik je bil namreč Slovenec. Tatiana se je rodila v Argentini, nato pa se je družina preselila v Švico, kjer je živela materina družina. Šolala se je v uglednih ustanovah v Švici in študirala v ZDA, kjer je izbrala tudi svoj poklic - zdaj dela za modno oblikovalko Diane von Fuerstenberg in pomaga pri načrtovanju njenih modnih dogodkov.