Navdušenje večtisočglave množice je požela kraljica soula Aretha Franklin. Foto: Reuters
Navdušenje večtisočglave množice je požela kraljica soula Aretha Franklin. Foto: Reuters

Zadnja postaja papeževega obiska v Združenih državah Amerike je Filadelfija. In tam se je udeležil festivala družin. Gostitelj večera Wahlberg je poudaril, da je za njegov uspeh zaslužna "katoliška vera". "Zaradi vere sem dobil moč, da sem postal boljši oče, mož in ... boljša oseba," je dejal igralec in nekdanji pevec v nagovoru. Pozneje se je pošalil, kako upa, da ima Bog "smisel za humor", in ob tem mislil na svoje filme.

Pred 300.000-glavo množico je stopil tudi papež in svoj nagovor sklenil z mislijo: "Naj ne mine dan, ko ne sklenete miru." Festival se je sicer začel s skladbo We Are Family, ki so jo odpele Sister Sledge.

Članice skupine, ki je bila na vrhuncu svoje slave v 70. letih prejšnjega stoletja, so dejale, da njihova uspešnica "popolnoma ustreza papežu". Franklinova je izvedla pesem Amazing Grace, nato pa se je proti koncu dogodka znova vrnila na oder in izvedla operno klasiko Nessun Dorme, medtem ko je Bocelli izvedel The Lord's Prayer ob spremljavi filadelfijskega orkestra.