Novi mis universe je krono predala lanska zmagovalka. Foto: Reuters
Novi mis universe je krono predala lanska zmagovalka. Foto: Reuters
Miss Universe, voditelja Thomas Roberts in Natalie Morales
Prireditev sta povezovala voditelja Thomas Roberts in Natalie Morales. Foto: EPA

Vnukinja tenorista Gastona Vege, ki trenutno študira poslovno administracijo na univerzi Javeriana v kolumbijski prestolnici Bogoti, se z manekenstvom ukvarja od svojega osmega leta, piše v njeni predstavitvi na spletni strani tekmovanja, ki je letos potekal že 63. leto zaporedoma. Kolumbijska lepotica je premagala 87 tekmovalk z vsega sveta in na koncu domov odnesla krono, ki ji jo je predala lanska zmagovalka, Venezuelka Gabriele Isler.

Druga spremljevalka je postala predstavnica Združenih držav Amerike Nia Sanchez, ki prihaja iz Las Vegasa in se med drugim lahko pohvali s črnim pasom iz tekvandoja. Na tretje mesto se je uvrstila predstavnica Ukrajine Diana Harkuša. Med najboljših pet sta se poleg omenjenih uvrstili še predstavnici Nizozemske, Yasmin Verheijen, in Jamajke, Kaci Fennell.

Slovenijo je zastopala 21-letna Urška Bračko iz Maribora, ki pa se ni prebila v ospredje. Prireditev sta povezovala Thomas Roberts in Natalie Morales, za glasbeno popestritev pa je med drugim poskrbel Nick Jonas.

Z zmago Kolumbije se tako nadaljuje serija zmag predstavnic držav Srednje in Južne Amerike - v zadnjih devetih letih je namreč trikrat zmagala Venezuela, po enkrat pa Kolumbija, Portoriko, Mehika. Le trikrat so slavile predstavnice z drugih celin, in sicer tekmovalke iz ZDA, Angole in Japonske.