Mally v karanteni nič ne manjka, Justinu Bieberju sporočajo začasni skrbniki male opice. Foto: EPA/Reuters
Mally v karanteni nič ne manjka, Justinu Bieberju sporočajo začasni skrbniki male opice. Foto: EPA/Reuters
Justin Bieber
Justin Bieber naj bi bil na svojo opico močno navezan. A kljub vsemu je še vedno ni zahteval nazaj ... Foto: Instagram

Direktor münchenskega zavetišča za živali Karl-Heinz Joachim, kamor so poslali kapucinko Mally, je namreč v intervjuju za nemški Spiegel povedal, da 19-letni zvezdnik do danes še ni poklical v zavetišče ali se obrnil na lokalno veterinarsko upravo in zahteval svojega malega bitjeca nazaj.

Poročali smo, da je Bieber na začetku marca dobil opico kot rojstnodnevno darilo od svojega prijatelja, glasbenega producenta Jamala Malla, od takrat pa naj bi bila neločljiva. Mladi kanadski pevec naj bi imel svojo novo hišno ljubljenko celo tako zelo rad, da je samo zaradi nje poletel nazaj v ZDA.

Brez slehernega dokumenta za opico
Bieber se zadnje tedne namreč mudi v Evropi, kjer nastopa na turneji Believe - prejšnji ponedeljek je nastopal na Poljskem, v četrtek pa ga je nato čakal še nastop v Nemčiji. Vmesni kratki predah pa je izkoristil za "skok" v Los Angeles, saj se je odločil, da hoče imeti svojo opico ob sebi.

Skupaj sta se vkrcala na najeto zasebno letalo cessna citation X in poletela proti Münchnu, ob pristanku pa so ju pričakali jezni nemški cariniki. Bieber je namreč iz ZDA pripotoval brez veterinarskega spričevala ali katerega koli drugega potrdila oziroma dokumenta za Mally.

Žival je morala takoj v karanteno, pevec pa je dobil več tisoč evrov kazni. A njegovi prijatelji so takrat trdili, da se na globo sploh ne ozira - skrbi ga le, kako bo zdržal brez svoje opice, medtem ko bo ta v karanteni.

"Justin, opica je dobro"
Nemški mediji, ki so za slavno opico pokazali veliko zanimanje, pa zdaj poročajo, da pevca ločitev očitno ni preveč prizadela, in povzemajo besede direktorja zavetišča, da Bieber sploh še ni stopil v stik z njimi, da bi vprašal, kako gre Mally. Zato mu je kar sam prek medijev sporočil, da za njegovo opico lepo skrbijo.

Mally je šele mladiček, stara je šele 14 tednov, zato je zelo razposajena, karantena pa nanjo ne vpliva slabo: "Opica je zelo vesela, ob sebi pa ima ves čas svojo nadomestno mamo - plišasto igračo. Ves čas se stiska k njej ali pa spleza nanjo in tam obsedi," je povedal Karl-Heinz Joachim.

Dodal je, da ima Mally tudi velik tek: "Ne mara mleka, dajemo ji otroško kašico in sadje. Ko ji ponudim košček jabolka, ga takoj pograbi in je videti nadvse zadovoljna," je začasni skrbnik opisal vedenje slavne opice.

Oskrbniki v zavetišču so Mally nadvse vzljubili, njihove skupne fotografije pa so tiskovne agencije ponesle v svet. Nekaj si jih lahko ogledate tudi v priloženi fotogaleriji.