Stekleno kočijo iz leta 1881 je Dave Evans restavriral in pripravil za vožnjo. Foto: EPA
Stekleno kočijo iz leta 1881 je Dave Evans restavriral in pripravil za vožnjo. Foto: EPA
Princ William, Kate Middleton
Princa Williama in Kate Middleton do poroke loči le še malo več kot mesec. Foto: EPA
Rolls-Royce
Princa Charlesa in njegovo ženo, vojvodinjo Camillo Cornwalsko, bo do Westminstrske opatije odpeljal kraljevi rolls-royce. Foto: EPA

Medtem ko je princ William na obisku Nove Zelandije in Avstralije, se bodoča princesa Catherine pripravlja na svojo novo vlogo. Po poroki z bodočim britanskim kraljem bo namreč morala prevzeti tudi številne "dolžnosti", ki princesi pritičejo, mednje pa sodijo tudi številne dobrodelne dejavnosti.

Kate naj bi tako po pisanju revije People že pred poroko načrtovala velik dobrodelni koncert za žrtve potresa in cunamija na Japonskem, nato pa se posvetila izbranim dobrodelnim organizacijam, večinoma takim, ki se ukvarjajo s tako ali drugače prikrajšanimi otroki.

Poročni sklad namenjen organizaciji Beatbullying
Takoj po vrnitvi z medenih tednov naj bi tako začela sodelovati z organizacijo Beatbullying (v dobro omenjene organizacije sta se Kate in William odpovedala poročnim darilom in zanjo ob poroki ustanovila poseben dobrodelni sklad), ki teži k temu, da bi otroke vzgajali v svetu, kjer ni nasilništva, maltretiranja in takega ali drugačnega nadlegovanja. Buckinghamska palača sicer še ni uradno potrdila, da bo prva Katina "naloga" prav pokroviteljstvo združenja Beatbullying.

Kate po stopinjah Jennifer Lopez?
Sicer pa Middletonova te dni kljub precej suhljatemu videzu menda intenzivno hujša po t. i. Dukanovi dieti, ki jo je iznašel francoski nutricionist Pierre Dukan in na katero prisegajo številne zvezdnice (zanjo se je po porodu odločila tudi Jennifer Lopez in nosečniške kilograme izgubila neverjetno hitro), jo pa zaradi njene nenavadnosti številni drugi strokovnjaki za prehrano odločno kritizirajo.

Temelji namreč na štirih fazah - prvih pet dni lahko človek je le beljakovine meso, ribe in mlečne izdelke in s tem pripravi telo na hujšanje, nato sledi druga faza, v kateri so ogljikovi hidrati popolnoma prepovedani, najbolj pa je priporočljiva zelenjava, v tretji fazi hrani začnemo spet postopno dodajati ogljikove hidrate v hrano, četrta pa traja preostanek življenja ter temelji na zdravi in uravnoteženi prehrani.

Kočija iz leta 1881 že pripravljena
Medtem ko Kate "lošči" svojo zunanjost, pa uslužbenci kraljeve palače loščijo vse, česar niso uporabljali že desetletja - od kočije, s katero se bosta Kate in William odpeljala izpred Westminstrske opatije, do rolls-roycea, ki bo ženinove starše odpeljal do cerkve.

Znano je, da bo kraljevski par od opatije do sprejema v palači St. James odpeljala kočija, ki je v lasti kraljeve družine že od leta 1881. V kraljevi konjušnici so t. i. stekleno kočijo pod vodstvom restavratorja kočij Dava Evansa temeljito očistili in jo pripravili na njeno pomembno vlogo pri poroki, ki bo 29. aprila točno ob 12. uri.