V govoru je vojvodinja izrazila navdušenje nad skupnostjo žensk, ki po tragediji pripravlja hrano tako za svoje družine kot tudi za sosede. Foto: Reuters
V govoru je vojvodinja izrazila navdušenje nad skupnostjo žensk, ki po tragediji pripravlja hrano tako za svoje družine kot tudi za sosede. Foto: Reuters
Poleg princa Harryja je bila tokrat tudi v družbi mame. Foto: Reuters

Ob izdaji knjige Together: Our Community Cookbook ji je ob strani stal mož, princ Harry, zabave pa se je udeležila tudi njena mati Doria Ragland, ki je iz ZDA na Otok priletela že v začetku tega tedna.

Vojvodinja pa ni zgolj gostila zabave, temveč je kuharicam iz socialne kuhinje pomagala tudi pri pripravi kosila na vrtu Kensingtonske palače. V nagovoru zbranim je poudarila, da ji ta projekt zelo veliko pomeni. "Šele pred kratkim sem se preselila v London in zaradi žensk iz socialne kuhinje sem se hitro počutila dobrodošlo," je dejala. "Vaša toplina in prijaznost sta neverjetni in tudi to, da lahko že v tej sobi vidimo, kako multikulturen je London."

Dodala je, da se je zaradi njih počutila zelo ponosno, da živi v takšnem mestu. "Samo v tej sobi je zastopanih kar 12 različnih držav, kar se mi zdi neverjetno."

Vojvoda in vojvodinja Susseška sta se po tem še družila z ženskami iz socialne kuhinje in njihovimi gosti, med katerimi so bili tudi predstavniki tamkajšnje skupnosti.

Meghan je za kuharsko knjigo, ki vključuje recepte žensk, katerih skupnost je bila močno prizadeta zaradi požara v Grenfellu, v katerem je umrlo več kot 70 ljudi, med drugim pripravila tudi predgovor.

K soustvarjanju knjige jo je navdahnil obisk žensk januarja letos, saj so se ženske po lanski tragediji začele zbirati in pripravljati hrano tako za svoje družine kot za sosede. Izkupiček od prodaje knjig bo namenjen temu, da bodo kuhinje še naprej lahko ostale odprte in da bodo kuharice svoje delovanje lahko še razširile.

Več utrinkov si lahko ogledate v spodnji galeriji.