Gwyneth smo med drugimi videli v filmih Ljubimki, Iron Man, Ljubezen je slepa, Sedem, Stevardese letijo v nebo ... Foto: Reuters
Gwyneth smo med drugimi videli v filmih Ljubimki, Iron Man, Ljubezen je slepa, Sedem, Stevardese letijo v nebo ... Foto: Reuters

Na Beverly Hillsu se je odvila tradicionalna, že 17. prireditev Women in Hollywood Tribute gala, na kateri se poklonijo nekaterim najuspešnejšim igralkam pa tudi režiserkam v zadnjem letu. Med letošnjimi nagrajenkami so same oskarjevke - igralke Gwyneth Paltrow (Zaljubljeni Shakespeare), Hilary Swank (Punčka za milijon dolarjev), Diane Keaton (Annie Hall) in Jodie Foster (Obtoženi), peterico pa zaokrožuje režiserka in scenaristka Sofia Coppola (Zgubljeno s prevodom).

Poleg njih so se za vse dozdajšnje delo zahvalili še nekaj znanim imenom - igralkam Diane Kruger, Kate Hudson in Kerry Washington.

"Letošnja prireditev je na enem kupu zbrala eno najbolj posebnih skupin žensk do zdaj," je dejala urednica revije Elle Roberta Myers in dodala, da so pri reviji zelo ponosni, da so lahko počastili ženske, ki predstavljajo tisto najboljše, kar premore Hollywood. "Tako na platnih kot za njimi," je dejala.

Do zdaj se s tako nagrado že lahko pohvalijo Meryl Streep, Charlize Theron, Jane Fonda, Halle Berry, Nicole Kidman, Cate Blanchett, Salma Hayek, Anne Hathaway, Sigourney Weaver, Isla Fisher in Anjelica Huston, lani pa so bile v središču pozornosti Julie Andrews, Emily Blunt, Katie Holmes, Julianne Moore, Zoe Saldana, Bonnie Timmermann, Robin Wright in Renee Zellweger.

Foto: Reuters