Mis Finske ob bazenu. Foto: Reuters/EPA
Mis Finske ob bazenu. Foto: Reuters/EPA

89 deklet, ki se bodo 12. septembra potegovala za laskavi naziv najlepše v vesolju, te dni pridno vadi za finalni večer, pozira pred fotografskimi objektivi, spoznava brazilsko kulturo, vmes pa dekleta najdejo čas tudi za malo zabave.

Potem ko so se lepotice že preizkusile v igranju nogometa, so jih gostitelji Brazilci popeljali še na obisk izobraževalnega centra za mlade iz socialno šibkejših družin, ogledale so si generalno policijsko upravo v Sao Paulu ter preizkusile svoj glasbeni talent z igranjem na bobne in plesom sambe.

Slovenijo zastopa Ema Jagodič
Pred fotografskimi objektivi in budnimi očmi žirantov so se dekleta že sprehodila v kopalkah, pred velikim finalom pa jih čaka še kar nekaj preizkušenj. Slovenske barve na svetovnem izboru, za katerega ima licenco ameriški mogotec Donald Trump, zastopa 21-letna Ljubljančanka Ema Jagodič, ki pa večje pozornosti fotografov svetovnih medijskih hiš očitno ni pritegnila.

Kateri pa bi vi podarili svoj glas?
Svoj glas za najlepše, najbolj simpatično ali najprikupnejše dekle lahko sicer oddajajo tudi gledalke in gledalci po vsem svetu - prek spleta, seveda. Vsakdo, ki je starejši od 16 let, lahko na dan podeli od ene do deset točk desetim tekmovalkam. Glasove je mogoče oddajati do 11. septembra na tej povezavi.