Hilary si je tokrat izbrala obleko v kožni barvi. Foto: EPA
Hilary si je tokrat izbrala obleko v kožni barvi. Foto: EPA

Letos je ples v nasprotju s preteklimi leti minil brez škandalov. Celo kontroverzni avstrijski poslovnež Richard Lugner, ki skupaj s svojimi zvezdniškimi gosti pritegne največ pozornosti, je bil letos precej neopazen.

80-letni poslovnež si je letos celo izbral gostjo v svoji starosti, 85-letno Lollobrigido, potem ko je v preteklosti avstrijsko javnost razburjal s spremljevalkami, kot sta bili Pamela Anderson in Ruby, dobra prijateljica nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija.

Z oskarjem nagrajena igralka Hilary Swank si je za slovesni večer izbrala obleko v kožni barvi libanonskega kreatorja Elieja Saaba. Ob spremljanju plesnega dogodka pa je pripomnila, da se ji zdi, kot da je odpotovala daleč nazaj v preteklost. "Tako je kot pred sto leti," je komentriala Lollobrigida, Sorvinova pa je dejala, da se počuti, kot da bi bila del slike kakšnega impresionističnega umetnika.

Še posebej je duh preteklosti pomagal obuditi nemški oblikovalec Harald Glööckler, saj se je na ples pripeljal v kočiji, v katero je bilo vpreženih šest belih konjev. Glööckler je bil v skladu s pravili oblečen v frak, tako kot tudi vsi drugi moški gostje, ki pa ga je prekril z bleščečimi kamni.

Na slavnostnem odprtju zaplesalo 144 parov
Dunajski operni ples si sicer zaradi prestiža in udeležbe številnih znanih osebnosti iz sveta filma in glasbe ter politikov in gospodarstvenikov na avstrijskem programu ORF vsako leto ogleda na milijone ljudi. Prireditev je tudi tokrat potekala pod častnim pokroviteljstvom avstrijskega zveznega predsednika Heinza Fischerja.

Na slavnostnem odprtju plesa ob 22. uri je zaplesalo 144 debitantskih parov iz desetih držav, vsi fantje v črnih frakih in vsa dekleta v belih oblekah. Tokrat so se zavrteli v najhitrejši in najživahnejši koreografiji doslej.

Družabnega dogodka se je udeležilo več kot 5.000 gostov. Za vstopnice, ki so bile že zdavnaj razprodane, so morali odšteti po 250 evrov, za najem lože pa celo od 9.000 do 18.500 evrov.