Princ George je tik pred svojim 3. rojstnim dnem (praznoval ga bo 22. julija) opravil svojo prvo uradno zadolžitev na domačih tleh. Foto: Reuters
Princ George je tik pred svojim 3. rojstnim dnem (praznoval ga bo 22. julija) opravil svojo prvo uradno zadolžitev na domačih tleh. Foto: Reuters

Mali George, ki je za očetom Williamom in dedkom Charlesom tretji v vrsti za britanski prestol, je tako že preizkusil, kako (ne)udobni so sedeži v vojaškem helikopterju squirrel, kakršnega kot reševalni pilot upravlja tudi vojvoda Cambriški. Sodeč po izrazu na obrazu George nad predstavitvijo delovanja Kraljevih letalskih sil (RAF) v okviru letalskega mitinga v Fairfordu ni bil preveč navdušen.

Poročnik Jim Hobkirk, ki je družino spremljal med ogledom, je malčka sicer pohvalil in britanskim medijem povedal, da se je George navdušil predvsem nad zadnjim rotorjem helikopterja, medtem ko sedenja v kabini ni ravno najbolje prenesel. "Kot sem pričakoval, je bil princ George nekoliko prestrašen zaradi hrupa in tudi tega, da je bil v helikopterju," je dejal in dodal, da nad tem niti ni presenečen.

George, ki so mu zaradi hrupa nadeli modre zaščitne slušalke, si je s starši ogledal tudi britansko vojaško letalo hawk, ki je del znamenite akrobatske skupine kraljevih letalskih sil Red Arrows, nato pa mu je William pomagal zlesti v kabino. Ta ogled mu je bil, sodeč po fotografijah, sicer bolj všeč, a vseeno kaže, da za zdaj George še ni pripravljen iti po očetovih stopinjah in postati vojaški pilot.