Kristen Stewart je nagrado za najboljši film prejela iz rok legendarne Jodie Foster. Foto: Reuters
Kristen Stewart je nagrado za najboljši film prejela iz rok legendarne Jodie Foster. Foto: Reuters
Johnny Depp
Johnny Depp je prejel častno nagrado za več kot 30 let dolgo in uspešno igralsko kariero. Foto: Reuters
Charlize Theron in Michael Fassbender sta se takole 'stepla', preden sta podelila nagrado za najboljši filmski pretep. Foto: Reuters

Zadnji film vampirske franšize, Somrak saga: Jutranja zarja - 1.del, je tako stopil v vrsto k svojim predhodnikom, ki zdaj že štiri leta kraljujejo tej kategoriji.

Saga o vampirjih je še enkrat dokazala, da se je ljudje (še) niso naveličali, kakor se niso naveličali tudi poljubov, ki si jih izmenjavata Robert Pattinson in Kristen Stewart. To nagrado je par prejel že četrto leto zapored.

Najbolje so se pretepali v Igri lakote
Sprememba pa se je zgodila v kategorijah za najboljšega igralca in igralko, kjer tokrat nista slavila Robert in Kristen. Na podelitev v Los Angelesu sta se veselila Josh Hutcherson in Jennifer Lawrence, ki sta upodobila glavna junaka v filmu Igre lakote: Arena smrti, še eni adaptaciji knjižne uspešnice. Film je prejel še pokovko za najboljši pretep (Lawrence in Hutcherson proti Alexandru Ludwigu) in najboljšo preobrazbo na platnu (Elizabeth Banks).

Zgodba v filmu je sicer postavljena v bližnjo prihodnost, ko so ZDA popolnoma uničene ter vlada lakota in vojna. Nova država Panem je razdeljena na prestolnico in 12 območij, iz katerih vsako leto z žrebanjem določijo 24 kandidatov za Igre lakote. V Igrah lakote se znajdeta tudi Katniss in Peete, ki se morata v spopadu na življenje in smrt pomeriti z veliko močnejšimi in bolj izkušenimi tekmovalci.

Od prikupnega dekleta do najboljše negativke
Presenečenje večera pa je bila Jennifer Aniston, ki se tokrat ni znašla v kategoriji sladkih in zmedenih deklet iz romantičnih komedij, ampak je prejela nagrado za najboljšega negativca, in sicer za vlogo v filmu Kako se znebiti šefa?.

Občinstvo je najbolj nasmejala Melissa McCarthy v filmu Dekliščina, skupaj s soigralkami Kristen Wiig, Mayo Rudolph, Rose Byrne, Wendi McClendon-Covey in Ellie Kemper pa so poskrbele za najbolj čustven nastop.

Na prireditvi v Los Angelesu so podelili še nagrade za najboljšo igralsko zasedbo, ki so jo prejeli igralci iz filma Harry Potter in Svetinje smrti - 2. del, najboljšega junaka, ki jo je prejel Harry Potter, najboljšo glasbo, ki sta jo prejela LMFAO za pesem Party Rock Anthem in prvič tudi nagrado za najboljšega pionirja (MTV Trailblazer Awards), ki jo je prejela Emma Stone.

Deep na odru zaigral na kitaro
Prav posebne časti pa je bil deležen igralec Johnny Depp, ki je prejel nagrado generacij (MTV Generation Award) za več kot 30 let dolgo igralsko kariero. V svojem zahvalne govoru se je pošalil: "To je kot nagrada, ki ti pove, da se moraš posloviti od tega posla, ko si naredil preveč ... Očitno je nekaj narobe z mano." Johnny je na odru pokazal tudi svoje glasbene sposobnosti in skupaj s duom The Black Keys zaigral na kitaro.

Sicer pa letos med zabavnim programom in podeljevanjem nagrad ni bilo večjih presenečenj in incidentov, kot smo jih bili morda vajeni iz preteklih let.

Prireditev je vodil britanski komik Russell Brand, ki se je med drugim pošalil tudi na račun svojega kratkega zakona s pevko Katy Perry. Starleti Kim Kardashian se je zahvalil za njen še krajši zakon s košarkarjem Krisom Humphriesom, saj tako njegov zakon ni bil več v središču pozornosti, in dodal, da ima na široko oči odprte za svojo naslednjo ženo.

Za dvig temperature so poskrbeli igralci Channing Tatum, Matthew McConaughey in Joe Manganiello, ki so pripravili mali striptiz, najbolj čustven govor pa je pripravil zvezdnik Christian Bale, ki je predstavil nov napovednik za film Vzpon viteza teme in se ob tem spomnil na pokojnega igralca Heatha Ledgerja, ki je v filmu Vitez teme upodobil Jokerja.