Jeff Bridges ni skrival veselja ob časti, ki ga je doletela. Foto: EPA
Jeff Bridges ni skrival veselja ob časti, ki ga je doletela. Foto: EPA

67-letni igralec, ki trenutno promovira film Za vsako ceno (Hell or High Water), ki smo ga lahko videli tudi na Liffu (recenzijo filma si lahko preberete tukaj), je v petek položil svoje roke in noge v svež cement pred znamenitim kitajskim gledališčem TLC v Hollywoodu (gre za tradicijo, ki traja od leta 1920).

Jeff se je tako pridružil svojim stanovskim kolegom, ki so svoje sledi tam že pustili: Robertu DeNiru, Humphreyju Bogartu, Harrisonu Fordu, Marilyn Monroe, Jane Fondi, Bradu Pittu, Georgeu Clooneyju, Jerryju Lewisu ...

Igralca so na dogodku spremljali svojci in prijatelji, med njimi tudi igralka Sharon Stone (z njo je Jeff nastopil v filmu Simpatico nad The Muse iz leta 1999), pa igralska zasedba iz prej omenjenega filma Za vsako ceno, manjkal ni niti slavni režiser Peter Bogdanovich ...

Jeff, ki je zaslovel s filmi, ko sta Veliki Lebowski in The Fabulous Baker Boys, je leta 2009 osvojil oskarja za najboljšo moško vlogo v filmu Noro srce (Crazy Heart).

Ukvarja se tudi z glasbo, leta 2011 je izdal album Jeff Bridges. Kritiki so takrat zapisali, da se Bridges uveljavlja kot pravi glasbenik, ne le tip, ki glasbenika igra na platnu. Leta 2015 je izdal drugi album z naslovom Sleeping tapes.