Foto:
Foto:

Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta popotovanje po tem območju začela v Singapurju, kjer bosta preživela tri dni, celotna turneja po azijsko-pacifiškem obdobju pa bo trajala devet dni.

Že ob prihodu na mednarodno letališče Changi so ju lepo sprejeli predstavniki države, potem pa sta se napotila v svetovno znani botanični vrt, največ časa sta preživela v parku orhidej, saj sta si tam ogledovala orhidejo, ki je posvečena njima, nadeli pa so ji ime Vanda William Catherine. Še posebej pozorno, v nekajminutni tišini, sta si zakonca ogledala tudi orhidejo, posvečeno Williamovi pokojni materi, princesi Diani. Ta je nameravala obiskati Singapur in botanični vrt, vendar se ji ta želja ni nikoli uresničila, saj je leta 1997 umrla v prometni nesreči v Parizu.

Kate, ki je postala prava modna ikona, je bila oblečena v nežno rožnato obleko s potiskom orhidej, pod katero se je podpisala Jenny Packha, William pa je za to priložnost izbral elegantno obleko.

Pot bo v prihodnjih dneh William in Catherine vodila v Malezijo, kjer bo imela Catherine ob obisku enega izmed tamkajšnjih hospicev svoj prvi uradni govor v tujini, obiskala bosta še Salomonove otoke in otočje Tuvalu, kjer bosta turnejo 19. septembra tudi sklenila.