Bo Diana končno lahko počivala v miru? Foto: EPA
Bo Diana končno lahko počivala v miru? Foto: EPA
Razbitine Dianinega avtomobila
Diana in Dodi sta umrla leta 1997. Foto: EPA

Sodniki so sicer odločili, da so po francoskih zakonih krivi kršenja pravice do zasebnosti, a so jim naložili plačilo le simbolične odškodnine.

Trije francoski paparaci, Jacques Langevin, Fabrice Chassery in Christian Martinez, so bili na sojenjih v letih 2003 in 2004 oproščeni krivde, a je oče Dianinega ljubimca, egiptovski milijonar Mohamed Al Fayed, zahteval, da se proces prenese na vrhovno sodišče.

Sodišče je nato 17. februarja izreklo simbolično kazen, ki jo bodo morali plačati Mohamedu Al Fayedu, lastniku slavne londonske veleblagovnice Harrod's.

Sporni posnetki nesreče ...
Tragična nesreča, v kateri sta kraljica ljudskih src in njen egiptovski ljubimec Dodi Al Fayed umrla, se je zgodila pred pariškim predorom Alma 31. avgusta leta 1997.

Fotografi so posneli njune fotografije že pred nesrečo, ko sta odhajala iz hotela Ritz. Nato so ju zasledovali in ju slikali tudi takoj po tem, ko se je njun mercedes zaletel v zid.

Uradna raziskava, ki se je končala leta 2000, je pokazala, da je bil edini krivec za nesrečo voznik Henri Paul, saj naj bi vozil pod vplivom alkohola in z neprimerno hitrostjo.