Bo tokrat Clooney je izrekel usodni
Bo tokrat Clooney je izrekel usodni "da"? Foto: Reuters

52-letni z oskarjem nagrajeni igralec se je s svojo bodočo nevesto prvič v javnosti pojavil oktobra lani v Londonu. Takrat je zanikal govorice, da sta z Alamuddinovo skupaj, toda po njunih izletih v New York, Los Angeles, Washington, na Sejšele in v Tanzanijo ni mogel več skrivati vesele novice. Zdaj pa je vir blizu para za Yahoo izjavil, da sta zaročena.

Clooney je imel v zadnjih letih kar nekaj smole v ljubezni, saj se je nehal sestajati tako z Elisabetto Canalis kot Stacy Keibler. Vmes je bil dvakrat imenovan za najbolj seksi moškega po izboru revije People.

A zakonska zveza mu ni tuja, saj je bil med letoma 1989 in 1993 poročen z zvezdnico serije Oglaševalci Talio Balsam. V več intervjujih je pozneje priznal, da je bila njegova napaka, ker zakon ni uspel. Prav tako pa je večkrat zatrjeval, da se nikoli več ne bo podal pred oltar. "Ne pričakujte, da se bom še enkrat poročil ali imel otroke," je izjavil leta 2008 za revijo Sunday People.

Očitno je Alamuddinova spremenila njegovo mišljenje. 36-letna odvetnica, ki je strokovnjakinja za področje mednarodnega prava in človekovih pravic (spomnimo, da je bil Clooney lani aretiran, ker je protestiral za človekove pravice v Sudanu), je leta 2011 začela zastopati ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea. Študirala je na Oxfordu in govori tri jezike - arabskega, francoskega in angleškega. Podobno kot Clooney je tudi ona aktivistka.