Goran Ivanišević je največji uspeh dosegel leta 2001 v Wimbledonu. Foto: EPA
Goran Ivanišević je največji uspeh dosegel leta 2001 v Wimbledonu. Foto: EPA
Goran Ivaniševič in Tatjana Dragović
Tudi po ločitvi ostajata odlična prijatelja. Zaradi njunih dveh otrok, pravita. Foto: EPA

Priljubljeni športno-manekenski par tudi po ločitvi še naprej polni časopisne stolpce - nekoč sta bila redna medijska gosta zaradi svojih uspehov, veliko zanimanje hrvaške javnosti pa sta pritegnila tudi s svojim burnim odnosom.

V središču pozornosti se je par znašel leta 2008, ko je Ivanišević Dragovićevo prevaral s hrvaško voditeljico Vanjo Halilović, njuna zveza se je tako za trenutek znašla na trhlih nogah. To je hrvaškima zvezdnikoma uspelo prebroditi, po prevari sta hitro skočila v zakon, lani pa je ta razpadel. Ampak ne zaradi tretje osebe, kot sta sama povedala, temveč zato, ker nista bila več zaljubljena drug v drugega.

In medtem ko Goran Ivaniševič ostaja uradno še naprej samski, se je Dragovićeva zaljubila v 12 let mlajšega manekena Vlaho Arbulića. Z njim si je tudi ustvarila družinsko gnezdo - s parom živita tudi Tatjanina otroka iz zakona z Goranom -, to pa je dobilo novo članico.

Tatjana je namreč v zagrebški porodnišnici rodila deklico po imenu Luce. Zanimivo je, da sta bila v porodni sobi navzoča tako zdajšnji kot nekdanji partner, prvi pa je deklico v roke prijel Ivanišević, ker je Arbulić med porodom omedlel. Tanja in Vlaho naj bi Gorana med drugim vprašala, ali bi bil deklici boter, ta pa je z veseljem privolil v to.

Medtem ko se številni čudijo velikemu prijateljstvu med trojico, se njihovim prijateljem in družini to ne zdi nič nenavadnega.

Tanja in Goran sta že ob oznanilu, da se ločujeta, sporočila, da bosta ostala v prijateljskih odnosih zaradi otrok. Poleg tega, da vsi skupaj hodijo vsakodnevno na kosila in kave, skupaj pa obiskujejo tudi šolske prireditve in športne nastope 11-letne Amber Marije in sedemletnega Emanuela, pa naj bi Goran pri paru, kjer živita tudi njegova dva otroka, večkrat tudi prespal.

Po skoku čez plot ... poroka
Teniški igralec je po skoku čez plot v javnem opravičilu zapisal, da mu je žal, ker je prizadel ljubljenega človeka, a hkrati priznal, da se zaveda, da tako ne more zmanjšati resnosti njegovega dejanja. Tatjana je možu kmalu oprostila skok čez plot. Zaradi medijske gonje na Hrvaškem sta se začasno preselila v ZDA, v Los Angelesu pa je Goran Tatjani nadel tudi poročni prstan. Ko je afera Ivanišević-Halilović na Hrvaškem potihnila, sta se zvezdnika vrnila domov.

Njuna ljubezenska zgodba se je začela leta 1998, ko je Goran zagledal Tatjano na naslovnici revije. Takrat 20-letna Tatjana je bila Goranu tako zelo všeč, da je teniški igralec prek prijateljev dobil številko manekenke, kmalu po prvem srečanju pa je med Goranom in Tatjano že vzplamtela ljubezen. Po nekaj mesecih zveze sta začela tudi živeti skupaj, leta 2004 pa se je zaljubljencema pridružila hčerkica Amber Marija.

Tatjana se je po rojstvu umaknila iz modnega sveta in se posvetila skrbi za družino. Nekdanji wimbledonski prvak pa je po koncu kariere športno življenje zamenjal s podjetništvom.