Jonesova neutrudno nastopa naprej, toda malo manj je dejavna na področju izdajanja albumov, za kar krivi glasbeno industrijo. Foto: EPA
Jonesova neutrudno nastopa naprej, toda malo manj je dejavna na področju izdajanja albumov, za kar krivi glasbeno industrijo. Foto: EPA
Pevka za bližnjo prihodnost načrtuje, da bo zgradila hišo na posestvu svojega dedka na Jamajki. Foto: EPA

Ikonična pevka Grace Jones leta po tem, ko je redno uživala mamilo LSD, pravi, da se počuti, kot da halucinira, medtem ko je trezna.

"Če se ne oziramo na dejstvo, da sem preživela, čeprav sem redno uživala mamilo, mi je LSD dal dodatni čut za vse, kar se dogaja okoli mene. Vse občutim. Ne vem, ali je to zaradi LSD-ja, ampak dobila sem šesti čut," je dejala pevka za revijo Dazed. 67-letnica se je o svoji odvisnosti razpisala v avtobiografiji I'll Never Write my Memoirs (naslov izhaja iz besedila skladbe Art Groupie iz leta 1981), kjer se je dotaknila mladih pevk, kot so Miley Cyrus, Rihanna in Nicki Minaj.

Vse naštete je obtožila, da samo posnemajo njen slog in se ob tem sramotijo, ker želijo, da se javnosti prikažejo v izzivalni podobi. Ob tem jih svari, da bi jih lahko brez dolgoročne vizije kmalu zasenčile "mlajše, še bolj nore različice". In jih s tem potisnile na rob.

Druga zgodba je z Lady Gaga. "Ona je obsedena z mano. Že nekaj časa se trudi, da bi sodelovala z njo. Šla je celo do mojega brata v Los Angeles in ga poskušala prepričati, da me pregovori k sodelovanju," je dejala v intervjuju za New York Times Jonesova. Toda sodelovanje z njo ni najlažja stvar na svetu. "Morate mi nekaj dati, ne samo nekaj vzeti," je dejala.

Jonesova je v svoji karieri zamenjala kar nekaj vlog na medijskem prizorišču: bila je modna ikona, kraljica diska, avantgardna rokerica, Bondovo dekle in provokatorka. Svoj prostor v popularni kulturi si je izborila s svojevrstnim slogom, ki so ga zaokrožali kostumi in nenavadne pričeske.

Toda v svoji avtobiografiji se dotika medijsko najodmevnejših tem. Tako ni izključen pretep z britanskim televizijskim voditeljem Russllom Hartyjem, ker je posvečal več pozornosti v oddaji, kjer je gostovala, drugemu gostu in ne njej.

Prav tako ne izpusti burne romance z nekdanjim švedskim varnostnikom Dolphom Lundgrenom, ki ga je preobrazila v hollywoodsko zvezdo in končala njuno romanco, ko se je pokazala v njegovi hotelski sobi v Los Angelesu s pištolo v roki. Bralci bodo lahko tudi prebrali, kako se je končal njen zakon z nekim Turkom, ki je nekoč držal dva mesarska noža nad njenim vratom.