Jen se očitno rada fotografira gola. Foto: EPA
Jen se očitno rada fotografira gola. Foto: EPA

"Gre za vdor v zasebnost," je dejal igralkina predstavnica za stike z javnostmi in dodala, da so o dejanju obvestili oblasti in da bodo vsi, ki bodo širili zasebne fotografije, kazensko preganjati. Heker naj bi imel več kot 60 fotografij Lawrenceove pa tudi nekaj videomateriala. Igralkini oboževalci so se na objavo slik odzvali različno, nekateri so navdušeni, drugi pa prosijo, naj se širjenje fotografij ustavi.

Heker pa ni vdrl le v Jenniferin telefon, ampak v več kot sto zvezdniških telefonov. Pridobil je fotografije manekenke Care Delevingne, starlete Kim Kardashian, pevke Rihanne, modne oblikovalke Mary-Kate Olsen, manekenke Kate Upton, igralke Lee Michele in pevke Selene Gomez. Do zasebnih fotografij naj bi prišel z zlorabo storitve za shranjevanje vsebin iCloud, objavlja pa jih na spletni strani 4chan.

Medtem ko je predstavnica J. Law potrdila, da so fotografije ukradene, sta Ariana Grande in Victoria Justice zanikali, da gre za njune fotografije. "Te domnevno moje gole fotografije so ponaredki," je na Twitterju zapisala Victoria. Igralka Mary Elizabeth Winstead pa je obsodila vse, ki si želijo ogledati njene slike: "Tisti, ki gledate fotografije, ki sva jih pred leti z možem posnela v zasebnosti doma, upam, da si mislite le najboljše o sebi." Twitter sicer vsem, ki objavljajo sporne fotografije, blokira račune.