Da snemajo nadaljevanje filma Krij mi hrbet, je izdala kar igralska zasedba, ko je na Twitterju objavila tole fotografijo. Foto: Twitter
Da snemajo nadaljevanje filma Krij mi hrbet, je izdala kar igralska zasedba, ko je na Twitterju objavila tole fotografijo. Foto: Twitter

V hrvaški prestolnici pričakujejo Salmo Hayek, Samuela L. Jacksona, Ryana Reynoldsa in Morgana Freemana, ki bodo tam snemali nekatere vratolomne prizore filma The Hitman’s Wife’s Bodyguard v režiji Patricka Hughesa.

Gre za nadaljevanje filma The Hitman’s Bodyguard (Krij mi hrbet) iz leta 2017.

Sorodna novica Trst odpira vrata Hollywoodu

V filmu Krij mi hrbet Jackson igra poklicnega morilca Dariusa Kincaida, njegovo ženo Sonio igra Hayekova. Par se znajde v težavah in se po pomoč obrneta na telesnega stražarja in nekdanjega Cijinega agenta Michaela Brycea (Reynolds).

Vse snemalne lokacije so že potrjene, snemalo naj bi se v okolici muzeja Mimare in v samem muzeju ter v bližini srednješolskega igrišča v Klaićevi ulici, producente naj bi zanimala tudi lokacija zahodnega kolodvora in še zlasti zagrebški tramvaj.

Kot poroča Jutarnji list, naj bi snemanje v Zagrebu potekalo do 12. maja, v teh dneh pa bo promet v mestu potekal po posebnem režimu.

Sorodna novica Foto: Lone - prvi hrvaški dizajnerski hotel

Rovinj bodo zavzeli za mesec dni

V filmu bo Zagreb upodabljal prav Zagreb, bo pa ekipa snemala tudi na nekaterih drugih koncih Hrvaške, tako sta denimo že potrjeni lokaciji na Reki in v Rovinju, ki pa naj bi služil kot kulisa za Amalfijsko obalo.

V Rovinju naj bi se celotna ekipa zadržala kar dober mesec dni, snemanje, ki se tam začenja že 4. aprila, pa naj bi prav tako potekalo v ožjem centru.

Kot še navaja Jutarnji list, naj bi bila ekipa, z zvezdniki vred, nastanjena v luksuznih hotelih verige Maistra Monte Mulini, Lone in na novo zgrajenem hotelu Grand Park v Rovinju. Še več, prvi gosti tega hotela bodo prav člani hollywoodske smetane, saj se uradno Grand Park odpira šele konec maja.

Prvi del filma so sicer snemali v Londonu, Amsterdamu in Sofiji, za drugi del pa se za zdaj poleg Hrvaške ve še za Trst, kjer naj bi snemalna ekipa konec aprila posnela drzne prizore avtomobilskega zasledovanja. Slovenijo bodo, kot kaže, preskočili.