Na rdečo preprogo je prišel z obližem. Foto: Reuters
Na rdečo preprogo je prišel z obližem. Foto: Reuters

Zvezdnik je tako na premiero svojega zadnjega filma Možje X: Dnevi prihodnje preteklosti, ki je bila v soboto v New Yorku, prišel z obližem na nosu. Novinarjem je dejal, da je v četrtek dobil izvide biopsije, ki je pokazala, da se mu je ponovil bazalnocelični karcinom (BCC), zato je takoj odšel na poseg. BCC je vrsta počasi napredujočega kožnega raka, ki se običajno pojavi na koži, ki je močno izpostavljena soncu.

Oskarjevski nominiranec (za najpomembnejšo nagrado je bil nominiran za vlogo Jeana Valjeana v muzikalu Nesrečniki) je razkril, da ima kožnega raka, novembra lani, ko je na družbenih omrežjih delil svojo fotografijo z obližem na nosu. Dodal je, da so mu zdravniki napovedali dobre obete, a se mu je bolezen očitno ponovila.

Že takrat in tudi zdaj pa je Jackman položil na srce vsem oboževalcem in tudi drugim, naj hodijo na preventivne preglede in naj se soncu ne izpostavljajo brez zaščite. Zvezdnik filma Wolverine je zapisal: "Prosim, ne bodite nespametni kot jaz. Hodite na preglede."

Na znamenje na nosu ga je prva opozorila žena Deborra-Lee Furness, ki mu je svetovala obisk pri zdravniku. "Fant, kako prav je imela!" je takrat dejal Hugh.