Švedskemu nogometnemu zvezdniku Ibri bo posvečena serija petih poštnih znamk. Foto: EPA
Švedskemu nogometnemu zvezdniku Ibri bo posvečena serija petih poštnih znamk. Foto: EPA

Švedskemu nogometnemu zvezdniku Ibri, ki navdušuje s svojimi izjemnimi igrami, se je švedska pošta poklonila z izdajo serij petih poštnih znamk, izdali pa so jih danes.

"Še nikoli nismo doživeli takšne prodaje, pet milijonov znamk v prvem dnevu, ko smo jih dali v prodajo. To je gromozanska številka," je sporočil Britt-Inger Hahne, predstavnik švedske pošte.

Da je prodaja Ibrovih znamk pravi fenomen, dokazuje tudi podatek, da so med božičnimi prazniki prodali vse skupaj 30 milijonov znamk.

Igralca kluba Paris Saint Germain (PSG) in kapetana domače reprezentance na Švedskem že dolgo obravnavajo s takim spoštovanjem in naklonjenostjo, kot da bi bil član kraljeve družine. "To je zame velika čast. Znamke, ki jih po navadi dobim na položnicah, mi niso posebej všeč. Upam, da bo moja poštna znamka drugačna," je pred izidom znamk dejal švedski nogometaš, ki ima korenine v Bosni in Hercegovini.

Ibra je izjemno priljubljen tudi v Franciji, kjer služi kruh, tako da je pošta Francije že pokazala zanimanje za naročilo znamk s podobo "športnega kralja" Ibrahimovića.