Yvette je burila domišljijo prvih bralcev Playboya. Foto:
Yvette je burila domišljijo prvih bralcev Playboya. Foto:
Vloga, s katero je zaslovela: po stripu posnet Attack of a 50 ft. Woman, v katerem je igrala zapeljivo ženo glavnega junaka.
Vickersova na enem svojih zadnjih nastopov v javnosti.
Soseda jo je našla v njenem losangeleškem domu, kjer je preživela zadnja desetletja življenja.

je bila v 50. in 60. letih kultna igralka B-filmov. Njena prva vloga je bila izjemno majhna, a v slovitem filmu - Bulvar somraka (1950). Počasi se je pomikala navzgor in zaigrala v znanstvenofantastičnem filmu Attack of the 50 ft Woman (Napad 15-metrske ženske) in grozljivki Attack of the Giant Leeches (Napad orjaških pijavk).
Poleg tega je bila slavna tudi po svojih duplericah v Playboyu, za katere jo je prvič slikal znameniti "seksploatacijski" režiser Russ Meyers. Leta 1959 - šest let po ustanovitvi revije - je bila Playboyeva mis julija.
Seksapilna igralka naj bi imela ljubezenska razmerja s številnimi največjimi hollywoodskimi zvezdniki tistega časa, vključno z Leejem Marvinom in Caryjem Grantom.
Leta 1963 je dobila vlogo v uglednem filmu Paula Newmana, Hud, s katerim je imela vse možnosti, da se prebije iz B-rangov. A so večino njenih prizorov izrezali, potem ko je Newmanova žena Joanne Woodward protestirala zaradi kemije med Yvette in Paulom.
Njena kariera nikdar ni presegla teh vrhuncev, in čeprav je imela nekaj uspeha na gledaliških odrih, je v 70. letih začela delati v nepremičninskem poslu, da bi se tako lažje preživljala. Leta 1989 je izdala glasbeni album in izvedla nekaj nastopov po losangeleških kabaretih. Zadnjič je zaigrala leta 1990 v grozljivki Evil Spirits (Zli duhovi), v kateri je igrala "sosedo".
Kupi pošte in pajčevine
Vickersova ni umrla statusu nekdanje hollywoodske starlete primerno - njeno truplo je soseda odkrila prejšnji teden na njenem propadajočem domu v Los Angelesu, kjer je živela že desetletja.
Mrtva naj bi bila že več mesecev, morda tudi leto dni glede na njeno mumificirano stanje. Po pisanju Los Angeles Timesa 82-letne Vickersove, ki se je sicer vedno držala bolj zase, niso videli vse od lanskega poletja.
Še bolj tragično je poročilo sosede, ki je vdrla v njen dom, potem ko je opazila, da se pošta že več mesecev nabira pred nabiralnikom, polnim pajkovih mrež. "Do samega konca je dobivala kartice in pisma z vsega sveta od ljudi, ki so prosili za njen podpis in fotografije," pripoveduje soseda. "Vsi jokamo zaradi tega. Nihče ne bi smel končati tako sam."
Gledala je v brezžični telefon, ki je bil videti, kot da ga je nekdo 'ruknil' iz vilic, nato pa zagledala truplo na tleh. Vickersovo je sicer poznala, a njeni posmrtni ostanki so bili neprepoznavni.
Policija sicer zadevo še preiskuje, a so že ovrgli kakršno koli kriminalno dejanje.