Mike Tyson želi več - želi si nastopiti kot Othello. Foto: EPA
Mike Tyson želi več - želi si nastopiti kot Othello. Foto: EPA
Mike Tyson in Spike Lee
Spike Lee je režiral predstavo Mike Tyson: Nesporna resnica. Foto: EPA

Tyson, ki je po koncu športne kariere zašel v igralske vode, videli smo ga v filmih The Hangover, Entourage, Scary Movie 5 ter v epizodi serije Zakon in red, se je v intervjuju za časopis New York Daily News vprašal, ali ne bi bilo odlično igrati Shakespeara: "Tisti črnec ... si me predstavljate v Othellu?"

Navkljub prepričanju, da zmore vse, česar se loti, pa je po poročanju britanskega časnika The Guardian priznal, da bi potreboval še nekaj časa. "Dajte mi le čas in naredil bom vse, potrebujem le čas za pripravo. Ne verjamem, da sem že pripravljen na takšno vlogo, vendar bi rad poskusil," je poudaril Tyson, ki je dodal, da se nikoli ni imel za igralca, čeprav je nastopil v nekaj filmih.

Nesporna resnica navdušila Američane
Nekdanji svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Mike Tyson je sicer polno zaseden s svojo avtobiografsko predstavo Mike Tyson: Undisputed Truth (Mike Tyson: Nesporna resnica), ki jo uprizarja po ZDA. Predstavo je napisala Mikova žena Kiki, režiral pa jo je slavni režiser Spike Lee, v njej pa se nekdanji boksar osebno "razgali".

Z izjemno karizmo in presenetljivim darom za pripovedovanje zgodb šaljivi Mike govori o svojem otroštvu, boksarski karieri, boju s kriminalom, zasvojenostjo in o rehabilitaciji. Nasprotno kot v njegovem istoimenskem dokumentarcu iz leta 2008, v katerem je deloval melanholično in žalostno, boksar v novi predstavi pokaže svojo nežnejšo, bolj veselo stran.

Tyson je svojo predstavo premierno predstavil na Broadwayu lani, zaradi izjemnega odziva občinstva je začel pohod po ZDA, odpravil se je na deset tednov trajajočo turnejo. Tyson je s svojo iskrenostjo in pozitivno energijo dokazal, da je zmožen napolniti dvorane s 3.000 sedeži, med predstavo, v kateri nastopa samo on, pa ga občinstvo doživeto spodbuja z ovacijami, medtem ko on govori o svoji osebni rasti in boju z zasvojenostjo z alkoholom in mamili.