Naslovnica letošnje izdaje najbolj seksi moških po izboru revije People - na prvem mestu Bradley Cooper, posebna omemba Ryan Gosling. Foto: Reuters
Naslovnica letošnje izdaje najbolj seksi moških po izboru revije People - na prvem mestu Bradley Cooper, posebna omemba Ryan Gosling. Foto: Reuters
Med napisi pred uredništvom Peopla je bilo videti napise kot: 'Ryanovi bicepsi so zadosten dokaz,' 'Bradley Cooper niti nima psa in 'Ne MOJ najbolj seksi moški'. Foto: Youtube
Gosling je letos hiperaktiven - trenutno promovira Marčevske ide in Drive, v delu pa ima že nove filme z Evo Mendes (The Place Beyond the Pines) in Seanom Pennom (Gangster Squad), dobil pa je tudi vlogo v najnovejšem filmu Terrencea Malicka (Lawless) in Nicolasa Windinga Refna (Only God Forgives), s katerim je sodeloval že v Drive. Foto: EPA

Po vzoru borcev proti lakomnosti kapitalizma par ulic severneje je več 10 protestnikov okupiralo People.
Pred uredništvom revije na Avenue of the Americas so mahali s progoslingovskimi plakati ("Ryan je bil oropan", "Ryan Gosling je dokaz, da obstaja Bog in da je Bog ženska"), nosili maske z obrazom "oropanega" kanadskega igralca in skandirali slogane kot "En, dva, tri, štiri, pet, Bradley Cooper je za na odmet. Šest, sedem, osem, devet, Ryan Gosling je za ožen't!".

Stvari so postale tako razgrete, da je morala izvršna urednica revije People, Liz Sporkin, zagovarjati svoj izbor. "Stojimo za našim moškim!" je dejala v izjavi. "Bradley Cooper je popoln paket. Je božanski, talentiran, pameten, ima rad svojo mamo, je pustolovec in govori tekoče francosko! Kdo lahko temu oporeka?"

Okupiraj seksi
Na drugi strani pa: "Obupani smo," je dejal Matt Stopera, pisec za tračarsko spletno stran BuzzFeed in ustanovitelj gibanja, ki so ga pri Peoplu označili za "Occupy Sexy" ("Okupiraj seksi", variacija na Okupiraj Wall Street). "Že samo Goslingova leva roka je dovolj, da je on najbolj seksi moški. Halo, poglejte njegove bicepse!"

Pri BuzzFeedu so sicer argument, zakaj si Cooper NE zasluži naziva, natančno utemeljili v prispevku z naslovom "63 razlogov, zakaj Bradley Cooper ni najbolj seksi moški". Vsakega izmed teh 63 razlogov predstavlja različna fotografija Ryana Goslinga.

BuzzFeed je lansiral tudi peticijo, da bi revija People priznala, da bi morali naslov podeliti Goslingu. Za zdaj so zbrali že več kot 3.000 podpisov. "Skupaj lahko popravimo to krivico," piše v peticiji.
Vroča roba
31-letni Gosling je letos nedvomno najbolj vroč igralec leta, ki ga je začel z nominacijo za zlati globus za svojo vlogo v Blue Valentine. Sledile so glavne vloge v komediji Crazy, Stupid, Love (Ta nora ljubezen), v v Cannesu nagrajenem noir filmu Drive in v politični drami Georgea Clooneyja Marčeve ide.
Cooperjevo leto je precej manj impresivno: igral je zgolj v nadaljevanju Prekrokane noči in polnil tabloide z domnevno zvezo z Jennifer Lopez.

To sicer ni prvič, da je revija v iskanju moškega seksapila s svojo odločitvijo dvignila veliko prahu (izstopal je predvsem Nick Nolte).
Med preteklimi zmagovalci 26 let stare nagrade najdemo tudi neigralca (John F. Kennedy mlajši leta 1988) in par (Richard Gere in Cindy Crawford leta 1993). Johnny Depp, Brad Pitt in George Clooney so se z naslovom okitili dvakrat, medtem ko je bil prvi zmagovalec Mel Gibson leta 1985.