Plenilci ne prizanašajo nikomur. Foto: EPA
Plenilci ne prizanašajo nikomur. Foto: EPA
Oplenjena trgovina Pretty Green v Manchestru. Foto: EPA

Prva slavna žrtev izgredov je bil zvezdniški kuhar Jamie Oliver, saj so nasilneži razdejali eno njegovih restavracij v Birminghamu, v Manchestru pa se razbijanju in plenjenju ni izognila trgovina modne znamke Liama Gallagherja.

Oliver je svoje ogorčenje izrazil na Twitterju, kjer je med drugim zapisal, da "se je vsem zmešalo". "Prišel je čas, da znova zavzamemo to deželo. Proti tem idiotom moramo odločno ukrepati," je še zapisal jezni Jamie, ki se je sicer vedno zavzemal za različne socialne projekte.

Ogorčen je verjetno tudi nekdanji pevec britanske skupine Oasis Liam Gallagher, saj so izgredniki ponoči izropali trgovino njegove modne znamke Pretty Green v Manchestru. Za piko na i pa je britanska TV Sky News v poročanju o izgredih Gallagherja, ki je po razpadu skupine Oasis frontman skupine Beady Eye, označila za "nekdanjega rockpevca".

Twitter preplavljen
Sicer pa so si zvezdniki večinoma enotni v ogorčenju. Twitter so preplavila sporočila ogorčenosti in nezaupanja zaradi dogajanja na ulicah. Sharon Osbourne, žena Ozzyja Osbourna, s katerim že nekaj let živita v ZDA, je bila zgrožena: "Svetu se je zmešalo. Kaj se dogaja v Angliji? Nesmisel."

O nemirih je spregovorila tudi njena hčerka Kelly, vsa iz sebe zaradi podob na televiziji in medmrežju: "Z vsem spoštovanjem, policisti niso dovolj izobraženi, da bi se spopadli s tovrstnim uničenjem, zakaj torej ne pripeljejo hudičeve vojske. Samo da pojasnim, NE MISLIM, DA SO POLICISTI NEUMNI, ampak da niso izučeni za reševanje stvari na tej ravni!" In še: "Dobesedno ne morem od svojega računalnika, prepričati se hočem, da so moji prijatelji na varnem, prilepljena sem pred novice."

Noseča pevka Mel B, nekdanja članica Spice Girls, pa je objavila, da se boji za vse, ki jih pozna, in pozvala, naj se izgrednike ustavi.