Prince, Blanket in Paris Jackson niso vedeli, kam je odšla babica. Foto: EPA
Prince, Blanket in Paris Jackson niso vedeli, kam je odšla babica. Foto: EPA

Katherine Jackson je skladno z oporoko njenega sina Michaela Jacksona, ki jo je napisal že leta 2002, dobila skrbništvo nad njegovimi tremi otroki, Paris, Princem in Blanketom.

Njen nečak Trent je v nedeljo policiji prijavil, da je Katherine izginila neznano kam. Ta se je nato oglasila iz Arizone, kjer je bila na počitnicah. Vnuki so bili medtem v njeni hiši v Calabasasu v predmestju Los Angelesa in z babico niso govorili vse od 15. julija.

Jacksonova je za televizijo ABC povedala, da je bila v toplicah in pri sebi ni imela telefona, vendar se zdaj vrača domov. Sodnik Mitchell Beckloff je pred tem uslišal prošnjo njenega vnuka Tita Jacksona mlajšega (T. J.-ja) in mu podelil začasno skrbništvo nad njegovima bratrancema in sestrično.

T. J. je sodniku povedal, da je govoril z babico in da je po telefonu zvenela precej čudno, zato bi rad skrbništvo nad otroki pokojnega kralja popa, saj je za njih že tako ali tako skrbel med babičino odsotnostjo. Sodnik ga je uslišal, vendar je pripomnil, da gre le za začasen ukrep in da bo babica skrbništvo dobila nazaj, saj ni nikakršnih dokazov, ki bi kazali na to, da je slabo skrbela za otroke.

Starejša Jacksonova otroka, 14-letna Paris in 15-letni Prince, sta se z imenovanjem začasnega skrbnika strinjala, desetletnega Blanketa pa niso vprašali za mnenje.

Sodnik je ukazal, da je treba obvestiti tudi druga dva mogoča skrbnika. To sta Diana Ross, ki jo je Michael Jackson v oporoki navedel kot skrbnico, če 82-letna Katherine te naloge ne bi mogla opravljati, in Debbie Rowe, mati Paris in Princea.

Med babičino odsotnostjo naj bi nekateri Michaelovi sorodniki, tudi njegov brat Randy, zasliševali njegove otroke, kaj se dogaja z babico, saj želijo izpodbiti pevčevo oporoko. Več preberite tukaj.