Idris Elba bi sprejel vlogo agenta 007. Foto: EPA
Idris Elba bi sprejel vlogo agenta 007. Foto: EPA

Eno izmed imen, ki je sprožilo največ zanimanja javnosti, je 39-letni britanski igralec Idris Elba, piše Hufington Post.

Če bi bil igralec, ki je znan po vlogi kralja dilerjev Stringerja Bella v HBO-jevi seriji The Wire, izbran za vlogo, bi postal prvi temnopolti tajni agent 007 v zgodovini.

Ta ideja se zdi dobra tudi Danielu Craigu, ki je že po izvolitvi prvega temnopoltega ameriškega predsednika Baracka Obame dejal, da je prišel čas, da se tudi v vlogi Jamesa Bonda preizkusi kakšen temnopolti igralec.

"Ne želim, da me kličejo črni James Bond"
Že leta 2009 se je govorilo o Idrisu kot potencialnemu kandidatu, a se to ni zgodilo. Dve leti pozneje so govorice znova postale aktualne, Idris pa je v intervjuju za CNN dejal, da mu je ta ideja sicer všeč, da pa vse jemlje z zadržkom.

"To so stare govorice. Moj oče in jaz sva govorila o tem prejšnjič. Sprejel bi to vlogo, a ne bi želel, da me kličejo prvi temnopolti James Bond. Razumete, kaj želim reči? Sean Connery ni bil znan kot škotski James Bond in Daniel Craig ni bil plavooki James Bond. Torej, če ga bom igral, ne želim, da me kličejo črni James Bond."