Pričkanja med Brownom in Rihanno naj bi bila vedno zelo burna. Foto: EPA
Pričkanja med Brownom in Rihanno naj bi bila vedno zelo burna. Foto: EPA
Rihanna na večer dogodka, na rdeči preprogi predgrammyjevske zabave. Foto: EPA
Rihanna in Chris bi morala skupaj nastopiti na nedeljskih podelitvi grammyjev, a nastopa sta bila tik pred zdajci odpovedana. Foto: EPA
Rihanna z očetom, ki zdaj skrbi za pretepeno hčerko.

"Gospod Beyonce" je namreč eden izmed najmočnejših ljudi v ameriški glasbeni industriji, poleg tega pa že od samih začetkov Rihannin mentor.



Povod odet v meglice
Kaj je spodbudilo nasilje, še ni čisto jasno. Nekateri trdijo, da je bil posredi žgečkljivi SMS neke ženske Brownu, ki naj bi Rihanno tako iztiril, da je nazadnje vrgla ključe Chrisovega lamborginija skozi okno, kar naj bi bila kaplja čez rob.

Ko je 39-letni Jay-Z, ki v ZDA velja za nekakšnega "boga i batino" rapa in r'n'b-ja, izvedel za dogodek, se sprva ni odzval. A zdaj mirno pove: "Chris je zdaj kot živi mrtvec. Igral se je z napačno ekipo."

Kanye: Rihanna kot mlajša sestrica
Poleg njega so svoj piskrček glede afere pristavili tudi drugi zvezdniki. "Rihanna mi je kot mlajša sestra. Zanjo bi storil vse," je vidno pretresen prejšnji teden povedal raper Kanye West.

Na pevkino stran MySpacea izrazi sočutja in jeze kar dežujejo. "Zaslužiš si boljšega," piše neka oboževalka, spet druga pa: "Spremeni svojo bolečino v pesem, ki bo navdihnila vse, da bodo močni in da bodo preživeli vse življenjske udarce."

Proti nasilju nad ženskami
Z Rihanno v mislih pa je v petek potekalo tudi tradicionalno hollywoodsko predvalentinovo kosilo, kjer so se zavzeli za boj proti nasilju nad ženskami. Charlize Theron, Jessica Alba, Rosario Dawson in Kerry Washington so bile le nekatere izmed slavnih žensk, zbranih na Beverly Hillsu.

Dawsonova, ki je nagovorila zbrane, je omenila Rihanno in dejala, da so "vse te ženske naše sestre". Washingtonova je dodala, da se mora razmerje Brown-Rihanna jemati resno in da se ga ne sme ignorirati.

"Dober sin"
In medtem ko prihajajo na dan vedno nove podrobnosti - med drugim, da naj bi bila Rihanna polna modric že decembra in da Brown nikdar ni bil tako nedolžen, kot je dajal misliti njegov fantovski videz - so se oglasili tudi starši obeh vpletenih. Chrisov oče je tako dejal, da je njegov sin doma in da mu je za vse skupaj zelo žal.

"Je zelo zaskrbljen zaradi vsega in se hoče prepričati, da je Rihanna dobro. To je nesrečna situacija, a upam, da nam jo bo uspelo premagati. Vsak ima svoje slabosti. Vsak lahko zagreši kak sporsljaj," opravičuje sina Clinton Brown.

"Rihanni gre dobro"
Rihannin oče, Ronald Fenty, še vedno težko verjame, da se je to res zgodilo. "Ko sem slišal, da jo je napadel Chris, nisem verjel. Misliš, da nekoga poznaš, pa ga pravzaprav sploh ne."

Fenty je še dodal, da gre Rihanni, njeno celotno ime je Robyn Rihanna Fenty, dobro, da modrice sicer so, a upa, da bo nekoč spregovorila in tako naredila nekaj dobrega za vse ženske v podobnih okoliščinah.

K. S.