In The Land of Blood and Honey, ki se dogaja v vojni Bosni v 90. letih, je režijski in scenaristični prvenec Angeline Jolie. Foto: Reuters
In The Land of Blood and Honey, ki se dogaja v vojni Bosni v 90. letih, je režijski in scenaristični prvenec Angeline Jolie. Foto: Reuters

Film In the Land of Blood and Honey govori o muslimanki Ajli, ki se zaljubi v Srba Danijela. Novinar James J. Braddock (sicer Josip J. Knezević) pa trdi, da je hollywoodska igralka zgodbo za scenarij ukradla iz njegove knjige The Soul Shattering, ki jo je objavil leta 2007.

Daily Mail poroča, da je v obtožnici zapisal nekaj podrobnosti med filmom in njegovim prispevkom. Problematična je predvsem glavna junakinja filma, ki naj bi imela zelo podobno življenjsko zgodbo kot ženska, ki jo je v svoji zgodbi predstavil novinar.

Braddock je na svojem blogu objavil odgovor, ki ga je prejel iz produkcijske hiše, pri kateri je bil posnet Angelinin film. V njem so mu zatrdili, da igralka njegove knjige nikoli ni prebrala in da so podobnosti med knjigo in filmom zgolj naključje. Od novinarja so zahtevali tudi, da takoj preneha z obtožbami.

Varuška zahteva 54.000 evrov
Braddock pa ni edini, ki toži 36-letno zvezdnico. Angelino in njenega partnerja Brada Pitta namreč toži tudi njuna nekdanja varuška.

Slavni par trdi, da varuška ni prihajala na delo, ona pa pravi, da je bila na bolniškem dopustu in da je to paru tudi sporočila. Zato trdi, da sta jo odpustila po krivici, in zdaj zahteva 54.000 evrov odpravnine.

Spodaj si lahko ogledate napovednik za omenjeni film.