V zadnjih letih se je skoraj umaknila iz javnega življenja. Foto: Reuters
V zadnjih letih se je skoraj umaknila iz javnega življenja. Foto: Reuters

Od tam so čez nekaj časa sporočili, da je 71-letna pevka na intenzivni negi, a znova pri zavesti. Podrobno jo bodo pregledali, a pevka je "budna in se počuti dobro", so še sporočili. Podrobnejše informacije o njenem zdravstvenem stanju niso znane.

V Kanadi rojena Joni Mitchell, ki je v svoji bogati karieri dobila tudi osem grammyjev, je decembra v pogovoru za revijo Billboard dejala, da ima redko kožno bolezen, imenovano morgellonova bolezen, zaradi katere tudi ne more več nastopati. Na njeni spletni strani so oboževalce pozvali, naj pevko ohranijo v svojem spominu in mislijo nanjo. "Prižgite svečko, zapojte pesem in ji pošljite dobre želje," piše.

Največja uspešnica Joni Mitchell je morda še vedno Big Yellow Taxi, oboževalci pa so odlično sprejeli tudi njene pesmi Both Sides Now, Chelsea Morning in Woodstock. Njena kariera je bila na vrhuncu v 60. in 70. letih 20. stoletja, ko je bila ena redkih rokeric, ki se jih je uspelo prebiti v takrat še pretežno moško glasbeno industrijo. Prodala je na milijone albumov, leta 1997 pa so jo sprejeli tudi v Dvorano slavnih rokenrola.