Jordan bo moral na sodišče. Foto: Reuters
Jordan bo moral na sodišče. Foto: Reuters

Po mnenju večine najboljši košarkar vseh časov, ki je pred nekaj dnevi praznoval svoj 50. rojstni dan, bo moral na sodišče.

'Air Jordana' namreč toži Pamela Smith, ki trdi, da je upokojeni košarkar oče njenega 16-letnega sina. Smithova pravi, da je z Jordanom leta 1995 skočila med rjuhe, sad avanture pa je sin Frant Pierce Jay Jordan Reynolds, ki ga skrajšano kličejo Taj.

Pamela v dokumentih, ki jih je vložila na sodišče, zahteva tudi test očetovstva, s katerim bo dokazala, da je prav Jordan oče njenega sina. Smithova zahteva polno skrbništvo in preživnino, želi pa tudi, da Jordan prizna sina.

V času, ko naj bi Jordan preživel noč s Smithovo, je bil košarkar poročen s Juanito Vanoy. Michael Jordan se bo sicer aprila poročil z Yvette Prieto.

Uspešna kariera
Jordan, ena najsvetlejših zvezd hrama slavnih, ki je košarkarske sladokusce v dresu Chicago Bullsov s krajšima premoroma navduševal med letoma 1984 in 2003, je v bogati karieri osvojil 6 naslovov prvaka Lige NBA, prav tolikokrat je bil tudi najkoristnejši igralec finala.

Temu je dodal še 5 MVP-jev v rednem delu sezone. 14-krat je igral na tekmi zvezd, na kateri je bil trikrat proglašen za najkoristnejšega igralca, leta 1988 je bil tudi najboljši obrambni igralec lige. Več o košarkarju si lahko preberete tukaj.

Spodaj si lahko pogledate video, ki ga je Taj decembra objavil na YouTubu in v katerem razkriva, da je njegov očka slavni košarkar.