Kraljica naj bi bila v skrbeh, da bi zaroka bila prenagljena in nepremišljena. Foto: EPA
Kraljica naj bi bila v skrbeh, da bi zaroka bila prenagljena in nepremišljena. Foto: EPA
Princ William
Kraljica Elizabeta meni, da Kate meče na mladega prestolonaslednika slabo luč. Foto: Reuters
Kraljica Elizabeta
Kraljica Elizabeta meni, da so časi, ko je je kraljeva družina le uživala, minili. Foto: EPA

Čeprav mediji že nekaj časa trdijo, da naj bi par resno razmišljal o zaroki, je zdaj ta očitno vsaj za nekaj časa prestavljena. Kraljica Elizabeta velja za eno izmed najbolj težavnih oseb v britanski kraljevi družini, katere nasvete pa vsi člani družine upoštevajo.

Nek vir je za britanski časopis dejal: "Kraljica Elizabeta se je pogovorila z nekaterimi svojimi najtesnejšimi sodelavci, ki so ji dejali, da je služba nujno potrebna za bodočo princeso, saj bi si tako tudi zaslužila več spoštovanja med ljudstvom."

Vzor ji naj bo žena princa Edwarda
Sicer pa ima kraljica o Williamovi izvoljenki lepo mnenje, saj sta se že večkrat srečali na protokolarnih dogodkih in meni, da je prijetno dekle, a priznava, da še vedno ne ve, kaj pravzaprav počne. Elizabeta naj bi se s svojimi vnuki zelo dobro razumela, prav zato pa želi, da Kate naredi vse, da ji mediji in britanska javnost ob zaroki ne bi mogli ničesar očitati. Kraljici je prav zato všeč žena princa Edwarda, saj je pred poroko imela uspešno kariero.

Kate trenutno pomaga v družinskem podjetju, v prejšnji službi pa je dala odpoved, saj je dejala, da bi rada uresničila svoje sanje in postala fotografinja. Tudi sama se zaveda, da njena trenutna služba ni najbolj resna, njeni prijatelji pa pravijo, da jo ima le, da zapolni dneve, medtem ko čaka na Williama.

Princ William bo patruljiral po karibskih morjih
Princ William pa niti nima pretirano časa, da bi skrbel, če ima njegova izvoljenka službo, ki jo odobrava britanska javnost. 25-letnika je britanska mornarica namreč poslala na Karibe, kjer bo dva meseca patruljiral po morju. Delal bo vse stvari, ki jih počnejo običajni fantje na njegovem delovnem mestu, tako bo moral pregledovati ladje, če tihotapijo mamila ali ilegalce. Ker pa je Williamova služba napočila ravno v času, ko to območje po navadi prizadenejo orkani, bo princ na prizadeta območja dobavljal tudi nujne potrebščine.

Prestolonaslednik tudi ne bo imel nikakršnih posebnih privilegijev, saj si bo moral kabino najverjetneje deliti s štirimi ostalimi častniki.

T. P.