Kapitanka Kate - kraljica valov, se navdušujejo Britanci. Foto: EPA
Kapitanka Kate - kraljica valov, se navdušujejo Britanci. Foto: EPA

Britanski princ William je Kate namreč premagal na zadnji dirki s čolni, ki sta se je udeležila - leta 2011 je bil od svoje srčne izbranke namreč hitrejši na regati Dragon Boat v Kanadi.

Kate se je v pristanišču v Aucklandu tokrat pridružila ekipi skiperja Deana Barkerja, William pa posadki Granta Daltona. Vkrcali so na krov, nato pa jih je čakala tekma, ki jo je z obale spremljalo več tisoč navdušenih domačinov. Nazadnje je roke v zrak zmagoslavno dvignila vojvodinja.

"Šlo je za sabotažo," se je po koncu tekme nagajivo muzal William, zato številni menijo, da je princ kot pravi džentelmen prepustil zmago svoji ženi.

Mali George ostal pri varuški
Kraljevi par je skupaj s svojim podmladkom, dojenčkom Georgeem, v ponedeljek pripotoval na Novo Zelandijo, kjer bo ostal še do srede, nato pa bo mlada družinica skočila še do Avstralije. Kate in William se bosta iz Aucklanda še nocoj vrnila v prestolnico Wellington, kjer ju pri varuški čaka njun sinček.

Prihod malega Georgea, ki je tretji v vrsti za britanski prestol, na Novo Zelandijo je eno izmed njegovih redkih pojavljanj v javnosti od rojstva 22. julija lani. Tudi na tej tritedenski turneji bo prisoten na le redkih dogodkih, sicer pa bo kraljeva družina med obiskom prebivala v prestolnici Wellington. Tako kot za Georgea je obisk Nove Zelandije in Avstralije prvi tudi za njegovo mater, njegov oče pa je deželi "tam spodaj" obiskal že večkrat.