Ali bo Kate sprejela Richardovo povabilo? Foto: EPA
Ali bo Kate sprejela Richardovo povabilo? Foto: EPA

Britanski bogataš Richard Branson je namreč izjavil, da želi svojo veliko prijateljico Kate Winslet odpeljati na izlet v globine severnega Atlantika, da bi lahko osebno videla ostanke Titanika.

"To je nekaj, kar si zelo želim. Smrtno resen sem glede tega in zelo rad bi povabil Kate, da se mi pridruži," je svoje načrte razkril Richard in nadaljeval: "Kaj ne bi bilo odlično, če bi bila zvezdnica Titanika na pravi ladji? Govoril bom z njo, ampak prepričan sem, da je to priložnost, na katero se bo rade volje odzvala."

Igralka, ki je za vlogo Rose v Titaniku prejela tudi nominacijo za oskarja za glavno žensko vlogo, se bo tako ob sprejetju vabila pridružila prvi odpravi skupaj z Bransonom in režiserjem Titanika Jamesom Cameronom ter drugimi bogataši. Za ogled ostankov Titanika je namreč treba odšteti 38 tisoč britanskih funtov na osebo.

Načrtovanih pet odprav do potopljene ladje naj bi se zgodilo prihodnje leto, ko bo stota obletnica potopitve znamenite ladje.

Kate in Richard se sicer poznata že vrsto let, še bolje pa sta se povezala letošnje poletje, ko je Kate pred ognjem rešila Bransonovo 90-letno mater.