Zaskrbljenost javnosti zaradi dolgotrajne odsotnosti valižanske princese, ki je konec januarja prestala abdominalno operacijo, je naraščala, obenem pa spodbudila ugibanja o tem, kje je in kako se počuti. Po spletu je pred kratkim zaokrožila tudi fotografija, na kateri princesa s sončnimi očali sedi na sprednjem sedežu avtomobila, ki ga je vozila njena mati Carole.

Britance pa je vsaj malce pomirila prva fotografija Kate, ki jo je objavila Kensingtonska palača, odkar ta okreva v družinski hiši Adelaide Cottage, blizu gradu Windsor, kamor se je začasno umaknila iz javnega življenja. Na njej princesa sedi na stolu, obkrožena pa je s svojimi tremi otroki. "Hvala za vaše prijazne želje in stalno podporo v zadnjih dveh mesecih," je hvaležno zapisala ob družinski fotografiji, ki je namenjena praznovanju materinskega dneva – ta je v Veliki Britaniji 10. marca, poroča Guardian.

Kensingtonska palača je sporočila, da je fotografijo v začetku tega tedna v Windsorju posnel valižanski princ William, ki se je tudi sam začasno odpovedal nekaterim uradnim obveznostim, da bi pomagal skrbeti za svojo ženo in njune otroke. Palača je napovedala, da bo Kate, ki sicer želi, da njeni osebni zdravstveni podatki ostanejo zasebni, počivala vsaj do velike noči.