Paparaci Kim in spremstvu na ulicah Pariza niso dali miru. Foto: Reuters
Paparaci Kim in spremstvu na ulicah Pariza niso dali miru. Foto: Reuters
Med gosti na "poroki leta" je bil tudi britanski režiser Steve McQueen, avtor letošnjega oskarjevskega zmagovalca 12 let suženj. Foto: Reuters
Pred palačo v Versaillesu je v petek vladalo obsedeno stanje, saj se je tam zbrala gruča oboževalcev, ki so želeli uzreti slavni par. Kimye sta namreč svatom in nekaj drugim izbrancem (skupaj jih je bilo okrog 600!) omogočila zasebni ogled slovite znamenitosti. Pred tem jih je na svojem posestvu Chateau de Wideville gostil modni oblikovalec Valentino Garavani. Foto: EPA

"Kimye" ter njuno številčno spremstvo so po petkovi predporočni zabavi v Versaillesu, na kateri je nastopila Lana Del Rey, z zasebnimi letali prispeli v Firence, kjer si je slavni par dahnil usodni da. Poročno slavje se je odvijalo v dvorcu Forte di Belvedere iz 16. stoletja, iz katerega se odpira pogled na celotno prestolnico Toskane in za najem katerega sta bodoča mladoporočenca odštela 300.000 evrov.

Firenške mestne oblasti so že nekaj dni prej potrdile, da bosta Kim in Kanye, znana kar kot Kimye, v zakon stopila prav na njihovih tleh, obred je vodil protestantski pastor Rich Wilkerson Jr. Veliko drugih podrobnosti pred samim obredom ni bilo znanih, saj sta mladoporočenca najela zasebno podjetje za varovanje, ki je radovednežem, paparacem in TV-kameram omejevalo dostop do prizorišča.

Po poročanju časnika La Nazione so dobaviteljem zagrozili s petmilijonsko tožbo (v dolarjih), če bi medijem razkrivali podatke o dogodku, gostje pa so morali ob vstopu na prizorišče oddati svoje mobilnike, celo snemanje "selfiejev" ni bilo dovoljeno.

So pa ameriški tabloidi takoj po dogodku samem izbrskali nekaj sočnih podatkov, med drugim tisto o Boccelliju v vlogi zvočne kulise - menda je zapel tudi uspešnico Con te Partiro -, pa o Kanyejevem živčnem srkanju vode in prestopanju z noge na nogo, preden sta se s Kim tudi uradno vzela. Matica klana Kardashian Kris Jenner v prvi vrsti ni mogla skriti solz, medtem ko sta si njena drugorojenka (leto starejša je Kourtney) in eden največjih rapzvezdnikov nežno izmenjevala besede naklonjenosti in obljubljala večno zvestobo v dobrem in slabem.

Zabavo pod taktirko znane organizatorke Sharon Sacks, na kateri so stregli "italijansko hrano z nenavadnim pridihom", menda so bile vse jedi barvno usklajene, rdeča nit pa je bila rožnata, je po izmenjavi prstanov odprl John Legend.

Izbruh "biebermanije"
Na poroki je bilo prisotnih okrog 200 sorodnikov in "najbližjih" prijateljev para, omenjalo se je Jay-Z-ja in Beyonce, Willa Smitha, Rihanno, Oprah Winfrey in ... Justina Bieberja, prijatelja Kiminih najstniških polsester Kylie in Kendall Jenner. Zaradi govoric o prisotnosti tega najstniškega idola je pred trdnjavo Belvedere v soboto izbruhnila prava "biebermanija": okrog 250 najstnic (in dve rešilni vozili, za vsak slučaj).

Povabljenci - kasneje so mediji izvedeli, da Jay-Z-ja in Beyonce na poroki ni bilo, manjkal je tudi Kimin brat Rob Kardashian - so sicer bivali v dveh najrazkošnejših nastanitvah, kar jih ponujajo Firence: Villa San Michele in Westin Excelsior.

Da bi Kimye zaradi razkošne poroke obubožala, se ni bati, saj bosta slavje najverjetneje naknadno podrobno razkazala tudi v resničnostni seriji V koraku s Kardashianovimi in/ali prodala fotografije tabloidom.

Par se je začel sestajati leta 2012, junija lani se jima je rodila hči North - spočela naj bi jo prav v Firencah, torej izbira prizorišča poroke ni naključje! -, oktobra pa sta se zaročila. To je prvi zakon za Kanyeja in že tretji za Kim.

Oglejte si nekaj fotografij iz Pariza, kjer sta se Kim in Kanye s sorodstvom mudila zadnjih nekaj dni, izpred dvorca v Versaillesu in izpred trdnjave Belvedere, kjer sta si dahnila usodni da.