Igralka se počuti ogroženo. Foto: EPA
Igralka se počuti ogroženo. Foto: EPA

Ameriški mediji poročajo, da je losangeleško sodišče Francozu Jeanu Christophu Prudhonu v petek izdalo začasno prepoved približevanja zvezdnici filmov o Spidermanu. Moški se 29-letnici tako nekaj časa ne bo mogel približati na manj kot 100 metrov.

Sodnica Carol Boas Goodson je med drugim moškemu zabičala, naj ne poskuša več stopiti v stik z igralko.

Prudhon je Dunstovi napisal okoli 50 pisem, v katerih je poleg izjav ljubezni med drugim navedel, da je prodal svojo hišo v Franciji le, da bi lahko plačal pot do Los Angelesa (vsaj petkrat je prišel v mesto angelov).

Ta na pisma seveda ni odgovorila, a to ni ustavilo 51-letnega Francoza – ker mu kljub večurnemu čakanju pred Kirstenino hišo igralke ni uspelo spoznati, je prejšnji teden potrkal na hišna vrata Kristenine matere Inez in zahteval od nje, naj ga seznani s svojo hčerko.

"Strah me je tako za mojo varnost kot za varnost moje družine in prijateljev, ki me obiščejo na domu. Skrbi me, da bo gospod Prudhon stopnjeval svoje ravnanje, kar bo zame in družino predstavljalo nevarnost," je Kirsten Dunst pokomentirala položaj, v kateremu se je znašla, in dodala, da je njeno varnostno osebje Prudhona pozvalo, naj preneha s svojimi dejanji, a je moški to zavrnil.

21. decembra se bo sodišče odločilo, ali bodo zalezovalcu hollywoodske igralke prepoved približevanja podaljšali na tri leta.