Kmalu nekdanja zakonca sta se poročila leta 2001, ko je on imel 22 let, ona pa 18. Foto: EPA/Reuters
Kmalu nekdanja zakonca sta se poročila leta 2001, ko je on imel 22 let, ona pa 18. Foto: EPA/Reuters
Vanessa in Kobe
Uraden razlog za ločitev: nepremostljive razlike. Neuraden razlog: Vanessa ima Bryantovih skokov čez plot dovolj, piše TMZ. Foto: EPA

Predstavnik kmalu nekdanjih zakoncev je v petek potrdil, da se zakonca Bryant ločujeta, kot razlog za razhod pa je navedel razlog, ki ga radi navajajo številni zvezdniški pari - nepremostljive razlike.

"Prosiva, da v interesu najinih majhnih otrok in ob prihajajočih praznikih javnost spoštuje našo zasebnost v tem težkem trenutku," je par, ki ima dve deklici - osemletno Natalio Diamante Bryant in petletno Gianno Mario-Onore, zapisal v izjavi.

33-letnik Kobe in štiri leta mlajša Vanessa sta zasebno že rešila vsa vprašanja v povezavi z razvezo, Vanessa pa je bila tista, ki je prva vložila zahtevek za ločitev, kmalu za njo pa ji je sledil tudi košarkar.

Bryantu grozila dosmrtna ječa
Par je imel že leta 2003 krizno obdobje. Takrat se je namreč Kobe znašel v resnih težavah, saj se je zaradi domnevnega posilstva moral zagovarjati na sodišču.

Košarkarski zvezdnik, ki je pomagal ekipi LA Lakersov osvojiti pet naslovov prvaka Lige NBA, se je na zaslišanju izrekel za nedolžnega v primeru posilstva dekleta. Dejal je, da je uslužbenka v smučarskem letovišču Vail v Koloradu privolila v spolni odnos.

Bryantu je takrat grozila celo dosmrtna ječa, če bi sodišče odločilo, da je kriv, a je košarkar imel srečo, saj je ženska na koncu umaknila tožbo. Vpleteni strani sta se namreč dogovorili za zunajsodno poravnavo, govorilo pa se je, da je Bryant za umik tožbe odštel več kot dva milijona ameriških dolarjev.

Vanessa odpustila Kobeju prevaro
Le nekaj dni po tem, ko je dekle Kobeja obtožilo posilstva, pa se je Vanessa v javnosti pojavila z osemkaratnim diamantnim prstanom vijoličaste barve, vrednim štiri milijone dolarjev, s katerim se je Kobe za storjene napake želel opravičiti.

To mu je očitno uspelo, saj je Vanessa skozi celotni proces možu stala ob strani in mu skok čez plot tudi oprostila.