Žena Mela Gibsona je vlogo za ločitev vložila 9. aprila. Foto: Reuters
Žena Mela Gibsona je vlogo za ločitev vložila 9. aprila. Foto: Reuters
Mel Gibson
Mel Gibson je tudi cenjen režiser. Foto: Reuters

"Ves čas zakona sta Mel in Robyn želela svoje zasebno življenje ohraniti zasebno. Zdaj se to ne bo spremenilo," je dejal tiskovni predstavnik igralca in režiserja. Pranja umazanega perila v javnosti tako ne moremo pričakovati.

Spletna stran TMZ. com poroča, da zakonca nista podpisala predporočne pogodbe, saj se takrat to igralcu ni zdelo potrebno, saj še ni bil eden izmed najbolj iskanih igralcev v Hollywoodu, kaj šele cenjeni režiser.

900 milijonov dolarjev na pol
Leta 2006 je bilo premoženje Mela Gibsona ocenjeno na 900 milijonov ameriških dolarjev in po kalifornijskem zakonu ima žena zdaj pravico do polovice vsega tega denarja.

Mel in Robyn imata 7 otrok, žena pa je tudi zaprosila, da bi po ločitvi prejemala denarno pomoč od svojega nekdanjega moža. Za sina Toma, ki ima deset let, pa je zaprosila za skupno skrbništvo. Vsi drugi otroci so namreč že polnoletni. Robyn je že najela odvetnico, ki jo bo zastopala, je pa isto odvetnico najela tudi Britney Spears, ko se je ločevala od Kevina Federlinea.

Robyn je stala ob možu leta 2006, ko ga je javnost "linčala" zaradi vožnje pod vplivom alkohola, bolj sporne pa so se jim zdele rasistične opazke, ki jih je takrat izrekel proti Judom.

Mela Gibsona so prejšnji mesec že fotografirali na plaži z neznano žensko, a takrat te fotografije še niso imele takšega pomena, kot ga imajo danes. Čeprav se je o težavah v zakonu že nekaj časa govorilo, Gibsonov tiskovni predstavnik takrat ni hotel potrditi govoric o Melovi drugi ženski.

T. P.