Uradnega razloga za ločitev še nista sporočila. Foto: EPA
Uradnega razloga za ločitev še nista sporočila. Foto: EPA

Igralca sta se poročila leta 2006 na gradu v Italiji, njuno razmerje pa so spremljali številni nenavadni dogodki, od Tomovega skakanja po kavču v oddaji Oprah Winfrey, do nujne prehitro odrasle hčerke Suri, ki je že pri treh letih nosila čevlje s peto.

Kljub temu sta zvezdnika večkrat poudarila, da bo njun zakon trajal še dolgo, saj sta si zelo podobna. Le nekaj dni pred Tomovim 50. rojstnim dnem pa je v javnost prišla novica, da je njunega zakona konec.

"To je osebna zadeva, stvar Katie in njene družine," je za People povedal odvetnik 33-letne igralke in dodal, da Katie tako kot vedno želi le najboljše za svojo hčerko.

Cruisov predstavnik za odnose z javnostjo pa je povedal: "Kate je vložila zahtevo za ločitev. Tom je zelo potrt in vso svojo pozornost trenutno usmerja v svoje tri otroke. Prosim dovolite jima, da to rešita sama."

To je bil sicer prvi zakon za zvezdnico najstniške serije Simpatije in tretji zakon za zvezdnika filmov Misija nemogoče, ki je bil pred tem tri leta poročen z Mimi Rogers in dobrih deset let z Nicole Kidman.