Pred bolnišnico vztraja tudi nekaj navdušencev nad kraljevo družino. Foto: EPA
Pred bolnišnico vztraja tudi nekaj navdušencev nad kraljevo družino. Foto: EPA
Mediji pred bolnišnico
Že rahlo zdolgočaseni predstavniki sedme sile so že skoraj izčrpali svoje zamisli za prispevke. Foto: EPA

Med obiskom neke šole v Lake Districtu na severu Anglije je britanska monarhinja na vprašanje otrok, kaj si bolj želi, ali pravnukinjo ali pravnuka, odgovorila: "Mislim, da mi je vseeno. Želim si le, da bi čim prej prišel." Ob tem je odkritosrčno dodala: "Na počitnice se odpravljam."

Vsako leto konec julija se kraljica z družino namreč odpravi na svoje posestvo na Škotskem, na grad Balmoral. Njena zadnja napovedana obveznost je sicer v torek.

Otrok zamuja? Očitno ne.
Prvi otrok kraljičinega vnuka in drugega v vrsti za prestol, princa Williama, vojvode Cambriškega, naj bi se rodil enkrat julija, a Buckinghamska palača oz. Clarence House (sedež Williamovega očeta Charlesa) nista glede datuma do zdaj izdala ničesar. Vojvodinja Cambriška je pred meseci v okviru neke obveznosti mimogrede dejala, da prvorojenca oz. prvorojenko (uradno ne ona ne William ne poznata spola otroka) pričakujeta sredi tega meseca.

Njena mati Carol Middleton pa je ob neki drugi priložnosti zatrdila, da bo njen prvi vnuk oz. vnukinja po horoskopu lev, kar pomeni, da ima Kate rok poroda po 22. juliju. Williamova mačeha Camilla pa je v začetku tedna dejala, da rojstvo pričakujejo vsak trenutek, vsaj do konca tedna. "Ves čas čakamo ob telefonu," je dodala.

Intervjuvajo sami sebe
Medtem pa se norija ameriških in britanskih medijev, ki pred bolnišnico St. Mary's v londonskem predelu Paddington, kjer naj bi v razkošnem krilu Lindo Catherine rodila težko pričakovanega naslednika prestola, taborijo že od začetka meseca, nadaljuje. Fotografi, snemalci in novinarji se tako zelo dolgočasijo, poroča Telegraph, da snemajo intervjuje drug z drugim. Ali natančneje, ameriški poročevalci intervjuvajo britanske kolege in kolegice.

Great Kate Wait ali milijoni nepomembnih podrobnosti
Zasedo pred bolnišnico oz. nestrpno čakanje na novega člana ali članico britanske kraljeve družine so tako poimenovali kar Great Kate Wait (v prostem prevodu: Veliko čakanje na Kate), z rednimi prispevki in "poročanjem" na Twitterju pa svoje bralce in gledalce obveščajo o vseh milijonih nepomembnih podrobnosti, povezanih z rojstvom tretjega v vrsti za prestol. Tabloid The Sun je šel celo tako daleč, da je na pločnik pred bolnišnico St. Mary's postavil kamero, tako da lahko bralci na njihovi spletni strani ves čas spremljajo, kdo vse vstopi v stavbo.

Bo na koncu čakanje pred bolnišnico St. Mary's zaman?
A v zadnjih dneh, ko Kate in William preživljata še zadnje trenutke pred rojstvom v hiši njenih staršev v Buckleburyju v pokrajini Berkshire, so že posumili, da morda uradne informacije o tem, da bo Kate rodila v Londonu, kljub vsemu ne držijo. V uradnem sporočilu je namreč palača pojasnila, da ima Kate v krilu Lindo rezervirano (razkošno opremljeno) porodno sobo, za vsak primer - če bi se porod začel predčasno - pa so rezervirali tudi sobo v porodnišnici v Readingu, kjer se je pred 31 leti rodila tudi Kate.

Kakor koli že - po tradiciji bo prva (poleg novopečenih staršev in bolniškega osebja, seveda) za rojstvo izvedela kraljica Elizabeta, šele potem pa vsi drugi, ko bodo na vrata Buckinghamske palače obesili ročno napisano obvestilo o rojstvu.