Stewartova je priznala, da si niti v sanjah ni mislila, da bo Somrak postal takšna uspešnica. Foto: EPA
Stewartova je priznala, da si niti v sanjah ni mislila, da bo Somrak postal takšna uspešnica. Foto: EPA
Kristen Stewart
In prav zaradi vloge v Somraku so jo oboževalci vzeli za svojo ljubljenko. Foto: EPA

"Ljudje so se spraševali, ali sem kos izzivu, natančneje izpostavljenosti v javnosti. Ne, v bistvu nisem. Ampak takšna sem," je dejala v marčevski izdaji revije Marie Claire. "Ne trudim se na silo izgraditi svoje osebnosti ... Zato se popolnoma strinjam z ljudmi, ki pravijo, da sem najbolj nerodna oseba na svetu," je še dodala 23-letna igralka.

Stewartova je v času norije okoli filmske adaptacije romanov o Somraku polnila rumene stolpce zaradi romance s svojim soigralcem v franšizi Robertom Pattinsonom. Leta 2012 je padla v nemilost javnosti, ker ga je prevarala s poročenim režiserjem Rupertom Sandersom, ki je vihtel režijsko palico nad filmom Sneguljčica in lovec, kjer se je pojavila tudi sama.

Ah, ta ljubezen
"Ne veš, v koga se boš zaljubil. Preprosto ne veš. Ne nadzoruješ tega," je dejala igralka, ki je še dodala, da ni niti v sanjah verjela, da bo Somrak postal takšna uspešnica. "Nekateri ljudje mislijo, da zasledujem kakšen cilj ali stvar, toda ko se zaljubiš v nekoga, hočeš, da je samo tvoj - resno: zakaj si ne bi želel, da je samo tvoj? Hočeš, da je tudi on zaljubljen vate," je še razmišljala igralka o ljubezni.

A Stewartova stoji za svojimi odločitvami. "Stojim za vsako napako, ki sem jo naredila," je izjavila in dodala: "Zato, kar ... sodite me."