Prav v zadnji sezoni Laura Palmer (Sheryl Lee) Cooperju reče:
Prav v zadnji sezoni Laura Palmer (Sheryl Lee) Cooperju reče: "Se vidiva spet čez 25 let." To bo 2016. Foto: ABC
Lynch je na Twitterju toplo pozdravil MacLachlanovo vrnitev. Foto: Twitter David Lynch

MacLachlan je namreč podpisal pogodbo s TV-mrežo Showtime, ki bo novo, tretjo sezono Twin Peaksa začela snemati letos, predvajali pa jo bodo leta 2016, ravno na 25. obletnico. Prav v zadnji epizodi namreč Laura Palmer dahne agentu Cooperju: "Vidiva se spet čez 25 let." Kako preroško.

"Dobrodošel nazaj v #Twin Peaks, posebni agent Dale Cooper! @Kyle_MacLachlan se vrača leta 2016 na @SHO_Network #prekletodobrakava," je novico na Twitterju potrdil tudi Lynch, ki je ob tem dodal aktualno fotografijo igralca s skodelico kave v rokah, ki je postala nekakšen zaščitni znak agenta Cooperja.

MacLachlan je bil v ponedeljek presenečenje na Showtimovi tiskovni konferenci, na kateri je predsedniku te TV-mreže Davidu Nevinsu tudi simbolično predal skodelico kave. "Zelo sem navdušen, da se vračam v čudni in čudoviti svet Twin Peaksa," je povedal igralec, ki se ga spomnimo tudi po vlogah v Razočaranih gospodinjah in Seksu v mestu. "Naj bo gozd z vami." Prav Nevins je bil tisti, ki je močno lobiral za nadaljevanje Twin Peaksa na njegovi mreži in za Lyncha na režiserskem stolčku.

Visoka pričakovanja
Lynch in njegov soustvarjalec Mark Frost sta v začetku oktobra potrdila, da bosta oba sodelovala pri povsem svežih devetih novih epizodah serije, ki je naglo po premieri leta 1990 pridobila kultni status. Splet oz. družbena omrežja so ob naznanitvi skoraj sesuli.

Tretja sezona ne bo predelava prejšnjih dveh, ampak se bo odvijala v aktualnem času, ustvarjalca pa obljubljata, da bosta v njej končno pojasnila nekaj odprtih in nerazrešenih vprašanj, ki toliko let pozneje še vedno burijo duhove in polnijo spletne forume z ugibanji in najrazličnejšimi teorijami. "Kar sem videl, mislim, da bo izpolnilo pričakovanja - in jih še prekosilo," obljublja Nevins.

Twin Peaks je med letoma 1990 in 1991 predvajala TV-mreža ABC, ki pa je sama deloma (skupaj z notranjimi trenji med Lynchem in Frostom) prispevala k prehitremu koncu serije, potem ko jo je v drugi sezoni premaknila na manj ugoden termin, ob tem pa pritiskala na ustvarjalca, naj pojasnita usodo Laure Palmer, lepe kraljice maturantskega plesa, katere umor pretrese malo severnjaško mestece.
Pogled na IMDB razkriva, da so vrnitev v Twin Peaks bolj ali manj že potrdili skoraj vsi člani izvirne igralske zasedbe - Sheryl Lee (Laura), Mädchen Amick (Shelly), Dana Ashbrook (Bobby), Lara Flynn Boyle (Donna), Sherilyn Fenn (Audrey), Catherine E. Coulson (gospa s polenom), Michael Ontkean (šerif Truman), Ray Wise (Leland Palmer), Grace Zabriskie (Sarah Palmer) ... Žal pa sta že davno pokojna Frank Silva (Bob) in Jack Nance (Pete Martell).