Lady Gaga s svojo glasbo še naprej nagovarja zapostavljene člane današnje družbe. Foto: EPA
Lady Gaga s svojo glasbo še naprej nagovarja zapostavljene člane današnje družbe. Foto: EPA

"Za depresijo in napadi panike trpim že vse življenje in z njimi se bojujem vsak dan," je dejala in dodala: "Samo hočem, da otroci danes spoznajo, da je globina, ki jo čutijo kot človeška bitja, normalna. Tako smo rojeni," je še dodala Lady Gaga.

Kot razlog za težave navaja moderne načine komunikacije. "Vsem nam je zadnja leta nekaj v napoto, vsi ti mobilni telefoni in ljudje, ki si ne gledajo v oči ter niso povezani drug z drugim, vsa ta izolacija ... Potem ti otroci, ki trpijo za depresijo, berejo sovražne besede na spletu ... Splet je stranišče. Včasih je bil to dober pripomoček za koristne informacije, toda zdaj moraš predelati veliko sr**, da najdeš kaj dobrega," je dejala.

Potem ko je s singlom Till It Happens to You opozorila na problematiko spolnega nasilja, zdaj pevka izpostavlja še eno bolečo izkušnjo v svojem življenju. V zadnjem intervjuju za revijo Billboard je članica igralske zasedbe Ameriška grozljivka: Hotel spregovorila o svojem boju z depresijo in napadi panike, ki so spodbudili leta 2012, da je ustanovila neprofitni projekt Born This Way.

Z njim je vzpostavila sistem pomoči za odtujene najstnike in jim s tem želela povedati, da niso sami. S projektom je najprej financirala premični avtobus, ki je postal neke vrste svetovalno središče. Danes se lahko pohvali, da je svetovanje v dveh letih obiskalo okoli 150.000 obiskovalcev.

Pevka je ob tem priznala, da ji pri premagovanju težav pomaga britanski pevec sir Elton John, ki je velik navdih v njenem življenju. "On je moj prijatelj in kot starš. Skrbi zame in je ob meni v najtežjih trenutkih," je še dodala Lady Gaga.