Lady Gaga je o posilstvu prvič javno spregovorila v radijski oddaji Howarda Sterna pred dvema letoma. Foto: Reuters
Lady Gaga je o posilstvu prvič javno spregovorila v radijski oddaji Howarda Sterna pred dvema letoma. Foto: Reuters

"Trpim za duševno boleznijo, trpim za posttravmatsko stresno motnjo (PTSM)," je razkrila v pogovoru z mladimi v zavetišču v New Yorku, pozneje pa za oddajo Today Show, ki je njen obisk snemala, dodala: "Tega nisem še nikoli nikomur povedala." Danes 30-letna popzvezdnica s pravim imenom Stefani Germanotta je že pred dvema letoma razkrila, da jo je kot najstnico posilil 20 let starejši glasbeni producent in da je bilo obdobje, ki je temu sledilo, zanjo izjemno težko, saj se je spopadala s hudimi psihičnimi težavami.

Rešitev je prijaznost (do soljudi)
Newyorško zavetišče je Lady Gaga obiskala v okviru kampanje za širjenje prijaznosti do soljudi. Pri premagovanju PTSM-ja ji je namreč pomagala zgolj prijaznost ljudi, ki jih je imela ob sebi, pravi. "Ta naklonjenost, ki so mi jo izkazali tako zdravniki kot tudi moja družina in prijatelji, mi je v resnici rešila življenje," je razkrila v pogovoru z osuplo skupino mladostnikov in dodala, da še danes občasno poseže po zdravilih, ki ji pomagajo pri premagovanju napadov panike, sicer pa se s tem, kar je preživela, sooča vsak dan.

Pozneje je glasbenica v tvitu posredno pojasnila, zakaj je prvič odkrito spregovorila o travmi, ki jo je na njej pustilo posilstvo: "Danes sem s svetom delila eno svojih najglobljih skrivnosti. Skrivnosti ti samo dajejo občutek sramu."

Vedno več pričevanj
V zadnjem obdobju je sicer več svetovno znanih igralk in pevk razkrilo, da so bile v letih, ko so se prebijale v svet slavnih, žrtve posilstva. Prva je že pred leti tožbo zaradi posilstva proti glasbenem producentu Dr. Luku vložila pevka Kesha, pri čemer so jo podprle številne zvezdniške kolegice, tudi Lady Gaga (ki naj bi jo neuradno posilil ravno Luke). Pred dnevi pa je javnost s podobno zgodbo šokirala igralka Evan Rachel Wood.